Handig opbergen in de keuken

handig opbergen in de keuken

De keuken! De plek waar koken en eten centraal staat. Hier vindt de magie plaats en komen de lekkerste maaltijden tot stand. Zoals je weet is de keuken natuurlijk ook de plek voor alle voorraden, keukenapparatuur en servies. En nog veel meer keukenspullen om alles binnen handbereik te hebben. Al snel zal je keuken een rommeltje worden als je niet oppast. Hier een potje, daar een rekje en bomvolle keukenkasten. Tijd om wat tips met je te delen om je keuken een overzichtelijke plek te houden waar je met een ontspannen gevoel dat ene toetje kunt maken waar je alles voor in huis hebt gehaald. Handig opbergen in de keuken kan zó makkelijk zijn!

Opbergtips om je keuken overzichtelijk te houden

Er zijn heel wat mogelijkheden om jouw keuken 'clean' en 'overzichtelijk' te houden. Hierbij kun je denken aan voorraadbussen, maar er is nog veel meer dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van speciale kasten om niet alles in kwijt te kunnen, maar ook alles in mum van tijd erbij te pakken. Kortom, er zijn mogelijkheden zat. Check hieronder een aantal tips om opbergen in de keuken super-easy te maken.

 • Let op servies wat stapelbaar is voor in de keukenkasten
  Allereerst is het belangrijk om servies te hebben wat je makkelijk kunt opstapelen. Ga hierbij verder dan alleen borden: ook kopjes en schoteltjes die je goed op elkaar kunt stapelen laten je optimaal genieten van de ruimte in de keukenkasten. Met stapeltjes servies als kopjes, schoteltjes en borden hou je niet alleen de keukenkasten overzichtelijk: je kunt er ook nog eens meer in opbergen!

 • Trolley's: handig als extra werkruimte en opslagplaats
  Er zijn natuurlijk ook superhandige trolley's. Deze mini-werkbladen op wieletjes zijn erg handig om erbij te rollen wanneer je ze nodig hebt. Je kunt daarbij vaak in de trolley's op plankjes van alles plaatsen. Denk hierbij aan snijplankjes, koksmessen en andere zaken die je pas nodig hebt wanneer jij iets gaat bereiden.

 • Maak gebruik van voorraadbussen en weckpotten in de keuken
  Voorraadkasten die gevuld zijn met halflege zakken spaghetti of bloem kunnen in mum van tijd helemaal vol zitten. Waarom? Omdat je negen van de tien keer niet meer precies weet wat je er allemaal in hebt staan. Neem eens een kijkje bij allemaal mooie voorraadbussen en berg alles wat je over hebt gelijk netjes op. Het wordt helemaal handig als je ook gebruik maakt van etiketjes. Op die manier weet je straks precies wat je waar nog van hebt én zul je zien dat je meer ruimte krijgt in de voorraadkast. Wanneer je de voorraadbussen koopt om in de kast te zetten (dus niet voor de sier), dan is het slim om te gaan voor vierkante varianten. Deze kun je goed tegen elkaar aanzetten. Ga je voor een voorraadbus of leuke koektrommels voor koekjes voor in het zicht? Dan kun je uiteraard het beste kiezen voor leukere varianten.

 • Vul de kasten alleen met wat je écht nodig hebt
  De kasten in de keuken staan vaak vol met tientallen koffiekopjes en allerlei verschillende groottes borden. Maar wat gebruik je hier nou écht van? Hoevaak dek jij de keukentafel nu echt voor tien man? Het is slim om bij jezelf na te gaan wat je eigenlijk helemaal niet gebruikt. Haal dit uit de keukenkasten en berg dit elders op. Op die manier pak je sneller bij elkaar wat je nodig hebt en hou je meer ruimte over waar je andere zaken handig in de keuken opbergen kunt.

 • Maak gebruik van handige keukenrekken
  Vaak zijn er kleinere zaken wat je bijna altijd nodig lijkt te hebben. Denk hierbij aan peper- en zoutmolens, koffiefilterzakjes of een blikopener. Voordat je de zoektocht naar een opener in de bomvolle keukenla begint, kun je 'm ook gewoon aan een handig keukenrekje ophangen. Let erop dat je het rekje ook weer niet gelijk tsjokvol hangt met andere keukenhulpjes, waardoor je het overzicht weer verliest.

 • Laat decoratie en handig hand in hand lopen
  Natuurlijk! Ook de keuken is een mooie plek om wat decoratie te gebruiken om deze ruimte een stuk gezelliger of sfeervoller te maken. Maar waarom zou je dit niet hand in hand kunnen laten lopen? Een deegroller in de hoek van het aanrecht bijvoorbeeld: leuk, maar ook handig omdat je hem zo nu en dan gebruikt. Met andere woorden: als je woondecoratie in de keuken zet, zorg er dan voor dat het om decoratie gaat die je ook daadwerkelijk gebruikt of kunt gebruiken tijdens het koken. 

Mooie voorraadbussen voor in de keuken op een rij

We hebben een selectie gemaakt met een aantal handige voorraadbussen om handig op te bergen in jouw keuken.

Bekijk alle voorraadbussen

Voorraadkasten voor in de keuken: overzichtelijk en veel ruimte!

Naast de voorraadbusjes zijn er natuurlijk ook complete voorraadkasten. Bekijk hieronder een greep uit het aanbod.

Bekijk alle voorraadkasten

Apothekerskasten: weinig ruimteverspelling met veel ruimte!

Huh? Ja! Deze smalle kasten, beter bekend als apothekerskasten, hebben een lange smalle uitschuiflade. Hier kun je valles in opbergen, zonder dat deze kast enorm veel ruimte inneemt in de keuken. Bekijk hieronder wat voorbeelden.

Bekijk alle apothekerskasten

Trolley's: om snel iets bij de hand te hebben

Natuurlijk hebben we ook mooie voorbeelden van de eerder benoemde trolley's voor in de keuken!

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl