Ergonomische bureaustoelen

Bureaustoelen met ergonomische eigenschappen voor goed comfort

Filter producten

Kleur

Materialen

Prijs

Winkel

Belangrijk voor een goede zithouding op kantoor: Ergonomische bureaustoelen

Niets is zo belangrijk als op de juiste wijze zitten als je dagelijks achter je bureau plaatsneemt. Het is belangrijk om alles op de goede hoogte, in de juiste hoek en met juiste afstanden in te stellen. Er zijn heel wat websites waar je de juiste instellingen kunt vinden, op basis van jouw lengte. Het is heel belangrijk om dit goed te doen, je wilt immers niet dat je later met lichamelijke klachten loopt. Wist je dat er ook speciale ergonomische bureaustoelen zijn? Deze zijn speciaal gemaakt voor een goede zithouding en in veel gevallen zijn deze bureaustoelen dan ook op veel zaken aan te passen om te zorgen voor een ergnomische zithouding. Met name de volgende onderdelen zijn vaak te verstellen bij deze stoelen:

  • De hoogte van de rugleuning
  • De hoogte van de armeluningen
  • De hoogte van het zitoppervlakte
  • De hoek van de rugleuning

Alle onderdelen zijn vaak met een schuif mechanisme in te stellen. Het is dus raadzaam om je goed te laten informeren over welke houding voor jou het beste is en hoe je dit kunt bewerkstelligen.

Niet alleen bureaustoelen zorgen voor een ergnomische houding

Hoewel velen denken dat je met een goede bureaustoel 'wel goed zit', is dit niet helemaal waar. Er zijn namelijk nog een aantal andere zaken waar je goed rekening mee dient te houden voor je kan spreken over een ergonomische zithouding. Zo spelen de volgende factoren ook een belangrijke rol:

  • Het bureau: ook het bureau dient op de juiste hoogte te zijn voor jouw specifieke afmetingen
  • Het toetsenbord: wist je dat het toetsenbord ook hierin meespeelt? 
  • Het beeldscherm: zowel de afstand voor het kijken als de hoogte van het scherm zijn belangrijk

Zo zie je maar dat je nog zo'n goede bureaustoel kunt hebben, je dient wel de andere zaken ook op orde te hebben. Hierbij spreken we niet van de kwaliteit van bijvoorbeeld het beeldscherm, maar puur over de instellingen qua hoogte en afstand. Vaak staat dit bij een uitleg over een ergonomische houding ook beschreven.

Je vindt deze bureaustoelen makkelijk hierboven

Oke, nu je beter weet hoe het in elkaar steekt is het slim om hierboven een kijkje te nemen. Zoals we al aangaven zijn ergonomische bureaustoelen hierboven eenvoudig te vinden. Hoewel wij nu weten dat jij hiernaar op zoek bent, is het voor ons nog een groot vraagteken hoe jouw kantoor eruit ziet. Je wilt natuurlijk wel dat de stoelen mooi matchen bij jouw bureau! Gelukkig hebben we een aantal filters voor je naast het overzicht geplaatst. Hiermee filter jij de bureaustoelen eenvoudig op kleur, materiaal, prijs en/of webshop. Je kunt alle filters met elkaar combineren waardoor jij je zoekopdracht lekker specifiek maakt en de kans groter is dat jij de juiste bureaustoel naar boven tovert.

Heel veel succes met shoppen. Tip: bekijk ook altijd de mogelijkheid tot gratis verzending. Dit bespaart je gelijk op je aankopen doordat deze ergonomische bureaustoelen gratis bezorgd worden. Daarbij kun je onze woonexperts altijd benaderen voor extra vragen of aanvullend advies. Helemaal voor niets!