Valletjes

Valletjes voor privacy tijdens het afwassen

Filter producten

Kleur

Prijs

Winkel

Valletjes voor in de keuken, een goede keuze voor sfeer bij het keukenraam

Heb jij wel eens lange gordijnen gezien in de keuken? Nee he, dan wordt er nog eerder gekozen voor lamellen of luxaflex raamverduistering. Toch wil je ook niet met niets eindigen. Een groot leeg raam in de keuken zou nog opgevuld kunnen worden met leuke decoratie in de vensterbank, maar dat is ook niet de grote oplossing. Waar je eens naar zou kunnen zijn valletjes. Deze soort-van gordijntjes hangen op ongeveer 25% van de onderkant van je raam en zijn in veel gevallen sierlijk borduurt. Prachtig! Via Woonartikel.nl vind jij direct diverse valletjes die beschikbaar zijn en verkocht worden bij verschillende woonwinkels. Onze woonexperts hebben hiervoor een overzicht gemaakt, wat je hierboven ontdekt. Hoewel wij niet kunnen weten welke van bovenstaande valletjes het best staan en überhaupt passen bij jouw keuken, hebben we speciale filters ontwikkelt. De filters vind je links naast het aanbod staan. Je kunt hiermee het complete overzicht naar eigen wens aanpassen.

Welk valletje laat jouw keuken tot zijn recht komen?

Niets is zo belangrijk als raamverduistering of -decoratie. Je kijkt er niet alleen zelf naar, maar ook de buitenwereld ziet dit als een van de eersten uitstralingen van jouw huis. Daarom is het goed om bij jezelf goed na te gaan welke valletjes goed staan in jouw keuken. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal handige tips op een rij gezet, zodat jij straks het juist exemplaar in huis haalt.

Meet je raam op van kozijn tot kozijn

Het valletje komt straks te hangen tussen jouw kozijnen. Er zijn in veel gevallen twee manieren om de roedes te bevestigen. Aan de zijkant van de kozijnen of op de kozijnen. Wanneer jij kiest voor een valletje met een bevestiging aan de zijkant van de kozijnen, dan dien je de tussen afmeting op te meten. Heb jij er eentje die op het kozijn bevestigd wordt, dan dien je ook de kozijnen mee te nemen voor het opmeten van de juiste afmetingen voor het valletje.

Hoe hoog mogen de valletjes zijn?

Pak eens een stapeltje kranten en plak deze op het raam hoe jij straks het valletje wilt hebben. Is het toch te hoog, of juist te laag? Door kranten op de ramen te plakken kun jij het allerbeste zien hoe het straks komt te hangen. Een slimme tip wat je geen geld kost. Daarnaast is de kans nog klein dat jij valletjes aanschaft waar je straks helemaal niet tevreden over bent.

De kleur van de valletjes al in gedachten?

Daarnaast is de kleur ook een belangrijk aspect om alvast bij jezelf na te gaan. In veel gevallen worden ze in dezelfde kleur gekocht als de kleur van de keukenkasten. Crèmekleurige kastjes? Dan is de keuze voor een crèmekleurig valletje snel gemaakt. Hierbij geldt ook: laat het op elkaar aansluiten. Waar je ook nog naar zou kunnen kijken is de kleur van jouw kozijnen of radiatoren.

Met borduursels of strak?

Ten slotte zijn er grote verschillen zichtbaar: er zijn valletjes met veel tierelantijntjes, maar ook strakke varianten. Vooral bij een landelijke stijl horen valletjes met borduursels prima thuis. Heb jij een minimalistisch interieur, dan is de keuze voor een strakke variant een betere.

Filter tot je hetgeen voor ogen hebt wat je wilt hebben!

Naast het overzicht hierboven zie je diverse filters staan. Deze filters hebben wij voor je neergezet, omdat wij niet kunnen ruiken naar welk type jij precies op zoek bent. Door gebruik te maken van deze filters kun jij het overzicht helemaal naar eigen wens aanpassen! Zo kun jij filteren op de volgende aspecten.

Kies een of meerdere kleuren

Het is slim om gebruik te maken van de kleurenfilter. Hier kun jij door middel van een vinkje aangeven welke kleuren jij voor ogen wilt hebben. Twijfel jij tussen gebroken wit of wit? Vink dan beide kleuren aan. De kleuren die jij niet hebt aangevinkt worden automatisch weggehaald uit het overzicht.

Materiaal: welke heeft jouw voorkeur?

In veel gevallen zijn valletjes gemaakt van katoen. Heb jij hier ook de voorkeur voor, omdat het makkelijk is om te wassen of makkelijk schoon te houden is? Vink dan dit materiaal aan. Net als bij de kleuren worden overige materialen onzichtbaar gemaakt in het overzicht. Op die manier kun jij je heerlijk focussen op de valletjes die voldoen aan jouw wensen en eisen.

Shoppen bij een favoriete webshop?

Er is een kans dat jij een goede ervaring hebt bij een specifieke webshop. Misschien omdat je hier altijd gebruik kunt maken van een gratis verzending of omdat de service daar zo goed was. Je kunt eenvoudig valletjes bekijken uit een specifieke webshop. Zo weet je zeker dat je straks het valletje aanschaft bij een shop waar jij te spreken over bent.

Hoeveel wil jij maximaal besteden?

Heb jij al nagedacht wat jouw budget is? Hoeveel wil jij maximaal besteden aan nieuwe valletjes? Ga naar de prijzenfilter en schuif naar een maximale prijs. Alle duurdere varianten worden dan automatisch uit het overzicht gehaald, waardoor jij geen euro meer betaald dan jij in gedachten had. Nog geen idee? Dan kun je deze filter laten voor wat het is!

Tip: Zet woondecoratie neer wat niet hoger is dan de valletjes

Valletjes hebben onder weinig, maar boven veel ruimte over. Echter willen wij je als tip meegeven om niet teveel woondecoratie in de vensterbanken te zetten. Het ziet er snel rommelig en ongeorganiseerd uit. Wel wat decoratie neerzetten? Hou er dan rekening mee dat deze mooi onder het valletje kunnen komen te staan. Je wilt niet dat deze boven de onderkant van het valletje uitkomt. Probeer het maar eens en loop dan eens naar buiten. Hoe ziet de aankomende visite dit?

Extra advies? Vraag het onze woonexperts!

Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je eenvoudig onze woonexperts bereiken via de live-chat, die je hieronder rechts in het scherm vindt. Onze woonexperts helpen je graag met de keuze van de juiste woonartikelen. Ook schrijven zij dagelijks op onze blog over meubels en andere woonartikelen. Neem eens een kijkje en raak geïnspireerd voor je volgende aankoop. Nu is het tijd om te shoppen: ga hierboven op zoek naar het juiste valletje en schaf hem direct aan bij desbetreffende woonwinkel!