Meubelstof kosten: Prijslijst overzicht

meubelstof kosten

Leer, textiel, skai leder: een overzicht van alle prijzen

Er zijn heel wat verschillende stoffen beschikbaar voor meubels. Zo zijn er leren banken, maar ook banken van textiel. Hetzelfde geldt bij stoelen, poefjes en nog veel meer verschillende meubels. De prijzen van meubelstoffen verschillen enorm. Dit heeft te maken met een antal factoren waar we hieronder verder op in zullen gaan. Op deze pagina kom je meer te weten over de gemiddelde prijs van meubelstoffen.

Vaak is er bijvoorbeeld bij een stoel de wens om de stof eens helemaal te vernieuwen. Of de huidige zitting is versleten, je bent toe aan een ander kleurtje of het vachtje voor in de stoel bedekt de scheur in het materiaal ook niet meer.

Kom eerst meer te weten over elementen die mee zullen spelen bij de totale kosten van de meubelstof. Daarna laten we je een totaal overzicht zien met een prijslijs van de stoffen met de bijbehorende prijzen.

Elementen die meespelen bij de kosten van meubelstoffen

Er zijn diverse zaken die van invloed zijn op de totale kosten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de kwaliteit van de verschillende stoffen, voor welk meubel de stof bedoeld is en natuurlijk ook de afmeting van het totale stuk stof. Elke stof heeft zo zijn eigen voordelen, het is daarom slim om je van te voren te verdiepen in de verschillende voor- en nadelen om vervolgens te bepalen waar jij naar op zoek bent.

Bekijk hieronder enkele elementen die van invloed zijn op de totaalprijs van de stof.

 • Afmeting van het stuk stof
  De afmeting is misschien wel een van de belangrijkste zaken die meespelen bij de totale prijs van het stuk stof. Hoe groter het stuk is, hoe prijziger het zal zijn. Het is daarom raadzaam om het meubel van te voren op te laten meten door een meubelmaker, om zo te voorkomen dat je een te groot stuk koopt. Dus ja: voor een extra grote stoel, ben je meer kwijt dan een klein krukje..
 • Het soort meubelstof
  Uiteraard is ook het materiaal bepalend voor de prijs onder aan de streep. Als je gaat voor leer om je bruine leren vintage banken op te knappen, zal je meer kwijt zijn dan wanneer je kiest voor een materiaal als katoen. Zoals we hierboven al aangaven is het daarom slim om bij jezelf na te gaan welk materiaal meubelstof de meeste voordelen biedt in jouw persoonlijke situatie.
 • De meubels waar het straks voor bedoeld is
  Je zou het misschien niet verwachten, maar ook het type meubel is bepalend voor het prijskaartje. Hoe moeilijker het is om de stof op maat te maken, hoe meer je kwijt zult zijn. Uiteraard is dit voor het totaalplaatje bepalend: van te voren heeft dit weinig invloed op de kosten van de stof.
 • Plaats waar je het koopt
  Er zijn talloze plekken en locaties waar jij je stof kunt scoren. Zo kun je bij menig meubelzaak stof aanschaffen, maar ook zijn er online webshops die deze producten verkoopt. Nog slimmer is het om eens een kijkje te nemen op de markt. In Leiden is bijvoorbeeld elke zondag een grote stoffenmarkt, waarbij je meubelstoffen voor een prikkie kunt kopen. 
 • Motief van de stoffen en de details
  Ook het motiefje of de verschillende details van de stoffen bepalen hoeveel jij strakjes kwijt bent. Hoe gedetailleerder het materiaal, hoe prijziger onderaan de streep.
 • De kwaliteit van de lap stof
  Last but not least: de kwaliteit! Als je kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan, ben je waarschijnlijk ook bereid om meer te betalen. Aan de andere kant geldt ook hier de regel: duurkoop is goedkoop. Een meubelstuk zal vaak gebruikt worden (hij heeft voor niets een nieuw stuk stof nodig). Kies daarom voor een goede prijs/kwaliteits verhouding die past bij jouw persoonlijke buidel.

Prijs meubelstof per soort materiaal

Onze woonexperts hebben een overzicht voor je gemaakt met daarin de verschillende prijzen voor stoffen voor meubels. De tabel is opgedeeld in drie verschillende factoren: het materiaal, een omschrijving van het materiaal en de gemiddelde prijs per meter. 

Bekijk het overzicht hieronder en krijg een goed beeld hoeveel de prijs per meubelstof kan verschillen.

MateriaalOmschrijvingPrijs per meter (gemiddeld)
LinnenNatuurlijke glans€ 11,95
ZijdeSterk, zacht materiaal€ 23,95
WolLekker warm € 15,95
KatoenZacht en luchtdoorlatend€ 10,95
AcrylSlijt weinig en relatief goedkoop€ 15,95
PolyesterKleuren blijven lang goed€ 7,95
PolyamideSuper sterk materiaal€ 9,95
LeerSlijtvast en stevig€ 25,95
Skai lederDuurzaam en stijlvol€ 13,95
KunstleerNet echt leer, net zo slijtvast€ 15,95

 

Wist je dat je via onze zoekmachine ook alles voor in de woonkamer kunt filteren op materiaal? Selecteer bij de filters het materiaal waar jij naar zoekt en check vervolgens diverse meubels uit verschillende woonwinkels naast elkaar!

Ga op zoek naar de mooiste woonkamermeubels

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl