Muffe geur in de kledingkast verwijderen!

muffe geur in de kledingkast

Zo kom je van die muffe geur in de kledingkast af!

Wat ruikt de was toch lekker als je het net uit de wasmachine haalt. De geur van wasverzachter komt je tegemoet! Nadat het opgedroogd is, hang je het snel weer in de kledingkast om weer ruimte te creëren en om een vinkje te zetten achter je taak de was doen. Bij het aantrekken van je schone kleding, merk je echter wat anders. Vaak hangt er een muffe geur in de kledingkast, wat zort dat jouw kleding helemaal niet meer zo fris ruikt als eerder. Hoe komt dat toch en nog belangrijker: hoe kom je af van die muffe geur? Hieronder geven we je wat tips, zodat jouw kleding in het vervolg lekker fris blijft ruiken.

Als er een nare geur in huis, doen we er alles aan om de lucht te verdrijven. Na het bakken van bijvoorbeeld oliebollen, hangt er al snel een oliebollen stank in je keuken die je wilt vedrijven. Ditzelfde is ook vaak het geval bij de geur binnen in een kast waar je kleding ophangt. Het heeft eventjes geduurd, maar eindelijk heb je je favoriete wasmiddel gevonden. Wat een lekkere geur en wat houdt het je kleding netjes! Vooral bij het wassen van een dekbed of kussensloop is het lekker om in bed te stappen en te genieten van het frisse gevoel. Een dekbed hoef je echter niet in een kledingkast te hangen, kleding wel. Vaak hangt er een muffe geur in de kledingkast, wat over kan gaan op jouw kleding doordat deze hierin hangen. Zonde! Je kunt namelijk een muffe geur eenvoudig voorkomen in je kledingkast. Hoe? Dat leggen we je hieronder uit!

Stappen om een muffe geur te voorkomen

Tsja, we wassen de kleding niet voor niets. We willen niet dat het alleen er schoon uit ziet, maar dat het ook weer lekker fris ruikt. Gezien de kleding vaak in een kledingkast ligt en deze een muffe geur kan veroorzaken, is het natuurlijk zonde van al je energie. Bekijk onderstaande stappen om te zorgen dat je geen muffe lucht meer hebt in de kledingkast!

Hang niet teveel kleding in de kast

Wat voor een muffe geur of lucht kan zorgen, is veel op elkaar gehangen kleding. Op die manier kan je kleding niet goed ventileren en hangt alles strak tegen elkaar aan. Het is slim om eens je kleding uit te zoeken. Kleding wat je niet draagt kun je net zo goed weg doen, wat zorgt voor meer ruimte in de kast en minder kans op een muffe lucht of geur.

Vul de kledingkast alleen met echt kurkdroge kleding

Wat vaak zorgt voor een muffe lucht, is vochtigheid. Dit gebeurt wanneer men bijvoorbeeld nog vochtige kleding terug hangt of legt in de kast. Hierdoor wordt de kledingkast erg vochtig, wat zorgt voor deze lucht of geur. Zorg er daarom altijd voor dat de kleding kurkdroog is, voor je deze in de kast hangt.

Hang een geurzakje op in de kast

Er zijn speciale geurzakjes die de muffe lucht doen verdwijnen. Eigenlijk niet, maar je kast ruikt wel een stuk aangenamer. Hoewel je hiermee het probleem niet direct oplost, is het wel een goede bijzaak voor een lekker geurtje in de kast!

Muffe geur in kleding: doe een voorwas

Vaak wijst men direct naar de kast. De kast ruikt muf en dat zorgt voor een muffe lucht in mijn kleding! Dat is niet helemaal waar. Want het kan namelijk goed zijn dat jouw kleding al muf ruikt of muf blijft ruiken terwijl het net uit de was komt. Het is slim om deze kleding even een voorwas te geven, alvorens je deze in de wasmachine doet. Je kunt deze muf ruikende kleding goed wassen in een klein teiltje met biotex of een soortgelijk middel.

Laat de kastdeur en lades soms eventjes open staan

De laatste tip om gedag te zeggen tegen dat muffe luchtje is om de kastdeur of kastlades zo nu en dan open te houden. Zorg ervoor dat de kast eventjes voorzien wordt van wat frisse lucht. Dit is helemaal belangrijk als jij een kast niet zo vaak gebruikt, denk aan een kast vol jurken of pakken die je niet altijd nodig hebt. 

Zo. Nu kun jij ook gedag zeggen tegen die muffe geur in de kledingkast! Ga aan de slag met bovenstaande tips.

Artikelen die je kunt kopen om de muffe geur te verwijderen

Er zijn op de markt heel wat handige middeltjes die jij kunt kopen om de muffe geur uit je kledingkast te kunnen verwijderen. Zo zijn er diverse sprays en geurzakjes die hierbij kunnen helpen. Bekijk in het overzicht hieronder wat er beschikbaar is.

Artikel om muffe geur te verwijderen

Hoe artikel te gebruiken

GeurzakjesHang de zakjes op aan een kleerhanger of aan kledingstang in de kledingkast
SpraySpray om de zoveel tijd in de kast om de hiermee de muffe lucht te voorkomen
Wasmiddel tegen nare luchtjesWas de kleren voor je ze in de kast hangt met speciale wasmiddel tegen nare luchtjes
Luchtverfrisser pakketjesLeg de kleine pakketjes op de grond van de kledingkast of op de bovenste plank voor een frissere geur
Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl