Overzicht totale kosten inrichting van een huis

totale kosten inrichting huis

Hoeveel gaat het inrichten van een compleet huis ongeveer kosten?

Als je net een huis hebt gekocht of wellicht van plan bent om te gaan kopen, is het natuurlijk super interessant om te zien wat het gaat kosten om het je eigen plekje te maken. Niet alleen is het interessant, het is ook slim om dit van tevoren te weten. Op die manier kun je alvast rekening houden met kosten die gaan komen. In deze blog leggen we je aan de hand van gemiddelde prijzen in de markt uit hoeveel een totale inrichting van een huis ongeveer gaat kosten

Verschillende zaken die gepaard gaan met de kosten

Natuurlijk hangen de kosten af van een aantal factoren. Zo kun jij een nieuwbouw huis gekocht hebben, waarbij je van vloer tot plafond opnieuw moet inrichten. Bij een huis waar iemand eerder in gewoond heeft kan er een prachtige laminaatvloer liggen die jij makkelijk kunt overnemen. 

Kortom, er zijn een aantal factoren die bepalend zijn voor het kostenplaatje. Bekijk hieronder enkele zaken.

 • Nieuwbouw woning of niet
  Wanneer jij een nieuwe woning hebt gekocht en dit een nieuwbouwwoning betreft, moet je er rekening mee houden dat het huis kaal is. Er is geen vloerbedekking of laminaat, geen verlichting en in sommige gevallen dien je ook van te voren al te kijken naar de keuze voor een keuken en/of een badkamer. Hoewel je bij bijvoorbeeld de badkamer mooi je wensen voor een hangend toilet kunt aangeven, is dit bij woningen waar ieder iemand in gewoond heeft al gewoon gerealiseerd. 
 • Overname woonartikelen
  Als jij geen nieuwbouw woning hoeft in te richten, maar een huis betreedt van een eerdere bewoner, is de kans aanwezig dat je een aantal zaken kunt overnemen. Vaak gaat het om bijvoorbeeld raambekleding, wat in veel gevallen op maat gemaakt is. Voor de eerdere bewoner is het niet mogelijk om de op maat gemaakte gordijnen mee te nemen, waardoor jij deze vaak zult kunnen overnemen. Hetzelfde geldt voor de vloer en eventuele verlichting. 
 • Aantal verdiepingen
  Hoe meer verdiepingen een huis telt, hoe meer kosten dit uiteraard met zich mee zal brengen. Ditzelfde geldt voor het aantal kamers en de totale grootte van het huis. Hoe meer oppervlakte, hoe meer vloerbekleding je bijvoorbeeld nodig zult hebben. Hou bij een groot huis dus rekening met meer kosten voor in de inrichting dan een klein appartement.
 • Hoeveelheid bewoners
  Ook het aantal bewoners is een factor wat meespeelt bij de prijs. Hoe meer bewoners een huis heeft, hoe meer woonartikelen in termen van meubels aangschaft dienen te worden. Denk hierbij aan bedden en nachtkastjes, maar ook een grotere eetkamertafel en meerdere stoelen en banken.
 • Keuze van materiaal en kwaliteit
  Voor elk woonartikel of meubelstuk is er keuze uit ontelbaar veel verschillende soorten. Niet alleen op het gebied van kleur of materiaal, maar uiteraard ook op het gebied van kwaliteit. En het is maar net hoe hoog jij kwaliteit in het vaandel hebt staan: hoe beter de kwaliteit, des te meer je uiteindelijk kwijt zult zijn.
 • Uitzet of meubelstukken uit eerdere woning
  Wat neem je strakjes mee wat je al hebt liggen? Dit zal straks allemaal schelen onderaan de streep bij de totale kosten van de inrichting. Als jij tevreden bent met je Oosterse tapijten vloerkleden voor op de vloer die je momenteel al hebt, hoef je niet op zoek te gaan nieuwe. Ook is de kans groot dat je al een matras hebt en dus niet op zoek hoeft te gaan naar het juiste matras.

Overzicht totale kosten van de inrichting

Als we uiteindelijk gaan kijken naar de kosten van de inrichting van een huis, zijn er een aantal punten die onmisbaar zijn. We hebben hieronder een tabel gemaakt met deze zaken, waarbij we randassortiment als woondecoratie of andere vormen van kleinere woonartikelen ten behoeven van de sfeer weg hebben gelaten. Neem hieronder een kijkje en krijg een goed beeld van de gemiddelde prijs van de totale inrichting.

Kostenpost

Bedrag

Meubels€ 5.000 - € 10.000
Badkamer€ 5.000 - € 8.000
Keuken€ 5.000 - € 6.000
Verlichting€ 1.000 - € 1.500
Raambekleding€ 900 - € 1.300
Vloeren€ 2.000 - € 3.000
Accessoires€ 500 - € 1.000


Als we naar de totale kosten voor de inrichting van een nieuw huis kijken, kom je ongeveer uit op zo'n minimaal € 20.000. Het is goed om hier rekening mee te houden bij de koop van een nieuwe woning. 

Ontdek alles voor de totale inrichting van je nieuwe huis

Wanneer je een goed beeld wilt krijgen van de verschillende woonartikelen en meubels die verkrijgbaar zijn voor jouw nieuwe stekje, kun je via ons platform eenvoudig een kijkje nemen bij meer dan 50 woonwinkels tegelijk. Zoek naar specifieke woonartikelen via de zoekbalk of ga lekker rondneuzen bij diverse kamers. 

Begin met zoeken naar woonartikelen

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl