RVS gasfornuis schoonmaken, handige tips!

rvs gasfornuis schoonmaken tips

Geniet voortaan van schoon gasfornuis met deze tips!

Bij het bakken van een eitje of het bereiden van een heerlijk avondmaal ontkom je er niet aan: het gasfornuis gaat vies worden. Er zijn tal van oplossingen om het gasfornuis schoon te houden, maar deze vermijden we liever. We willen toch niet met aluminiumfolie het prachtige RVS gasfornuis bedekken, om daarmee vettigheid en viezigheid te voorkomen? Nee, we kunnen beter kijken naar de oplossing om hoe je zo'n RVS gasfornuis schoonmaken kunt! We delen hieronder een aantal tips met je om hem zelf lekker schoon te maken én schoon te houden.

Onze handige tips voor een schoon fornuis op een rijtje

Zoals de titel van deze blog al doet vermoeden, gaan we ervan uit dat jouw gasfornuis van RVS is, wat natuurlijk staat voor roestvrijstaal. Hoewel je bij menig schoonmaakactiviteit de schuurspons erbij zou pakken om grondig schoon te maken, kun je deze hier beter laten liggen. Een schuurspons kan namelijk lelijke krassen achterlaten in het RVS. Niet doen dus!

Een sponsje met Biotex doet wonderen

Het oude vertrouwde Biotex komt ook bij het schoonmaken van je fornuis weer prima van pas te komen. Los een klein beetje Biotex op in lauw water en wrijf het fornuis goed in met een zacht sponsje. En je weet wat we gezegd hebben he: geen schuurspons!

Laat afwasmiddel eventjes intrekken en maak schoon met een vezeldoek

Om zo min mogelijk krassen op het RVS oppervlak te krijgen, kun je altijd gebruik maken van een vezeldoek. Hiermee laat je je fornuisoppervlak weer mooi glimmen. Gebruik afwasmiddel op z'n puurst: meng het niet met water maar druppel er gewoon wat van op het oppervlak. Laat het eventjes intrekken en schoonmaken maar!

Slaolie inwrijven met droog keukenpapier

Je weet wat ze vaak zeggen over vettigheid. Je lost vet op met vet! Daarom is het geen gek idee om slaolie te gebruiken voor het cleanen. Pak een paar vellen keukenpapier en doe wat slaolie op de het papier. Poets je fornuis helemaal af. Hierbij heb je ook nog een voordeel voor de aankomende kookactiviteiten: door het wat vettere oppervlak door de olie, hecht nieuw vet zich ook minder snel aan je fornuis. 

Krassen: gebruik koperpoets en begin met poetsen

Oeps! Heb je toch wat krassen gemaakt tijdens het schoonmaken? Geen zorgen! Als de krassen in het RVS niet te diep zijn, kun je dit heel goed nog wegpoetsen. Wat je het beste erbij kunt pakken is koperpoets met een microvezeldoek. Begin langzaam met poetsen en controleer zo nu en dan of de krassen in het fornuis al een stukje minder worden.

Ook azijn lijkt het middel waarmee je RVS schoonmaken kunt

Azijn lijkt niet alleen hét middel bij het verdrijven van een gourmetlucht in de woonkamer; ook voor het schoonmaken zelf is het een wondermiddel. Gebruik azijn voor vieze vetvlekken of aangekoekte etensresten en maak het weer net zo schoon als voorheen!

Tadaa! Geniet van het volgende resultaat: 

tips voor het schoonmaken van je fornuis

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl