Gietkachels

Bekijk hieronder verschillende kachels van dit type

Filter producten

Kleur

Prijs

Winkel

Warmte, sfeer en een lust om naar te kijken. We hebben het over gietkachels!

Ben je op zoek naar mooie gietkachels? Dan ben je op deze pagina op Woonartikel.nl helemaal op het juiste adres! Wij zijn ook gek op gietkachels en hebben daarom een overzicht gemaakt van de mooiste die we zijn tegengekomen. Het resultaat? Enorm veel verschillende gietkachels op een rij. Gietkachels zorgen voor veel warmte en bieden naast dat nog veel meer voordelen. 

Waarom kiezen voor een gietkachel?

Een gietkachel is prachtig, maar zorgt daarnaast voor een flinke portie warmte in de woonkamer. Wel dient een gietkachel aangesloten te worden op een schoorsteen, zodat rook netjes naar buiten wordt afgevoerd. Een gietkachel kent meerdere voordelen, zie er een paar hieronder. 

  1. Flinke dosis warmte door deze kachels!

Gietkachels, ook wel hout kachels genoemd, zorgen na een tijdje voor enorm veel warmte. In de kachels gaat hout wat lekker op zal branden. Omdat de kachels van ijzer zijn, zullen ze zelf ook weer warmte af gaan geven.

  1. Je kunt er een pannetje op zetten!

Niet alleen besparen op je stookkosten, maar ook op je maandelijkse gasverbruik? Zet dan eens een pannetje op de kachel met eten voor vanavond! Veel gietkachels hebben boven zelfs een speciaal plateau waar pannen op gezet kunnen worden, en heet dat het wordt!

  1. Een portie sfeer waar je u tegen zegt met deze kachels!

Naast het feit dat een haardje in de kamer altijd veel sfeer met zich mee brengt, zorgen gietkachels er al helemaal flink voor. De uitstraling van de meestal zwarte kachels ziet er prachtig uit, wat voor een mooi effect zal zorgen in jouw woonkamer!

Zo vind je de juiste kachels voor in jouw woonkamer

We gaven het al eerder aan: hierboven is een aanbod te vinden met kachels uit diverse woonwinkels. Dit heeft al voordeel dat jij voor een nieuwe gietkachel niet honderden webshops af hoeft te struinen, maar alles hier in een keer kunt bekijken. Daarnaast kun je ook nog filteren op basis van jouw wensen. Op die manier heb jij een gepersonaliseerd overzicht met alleen nog maar kachels die jij mooi vindt. Je kunt het aanbod aanpassen op de volgende eigenschappen.

Op basis van prijs

Vind kachels door een prijsrange aan te geven. Geef een minimale en een maximale prijs op en bekijk vervolgens alleen nog maar kachels die hierin vallen qua prijsklasse! Kachels die hier buiten vallen worden automatisch uit het overzicht weggehaald.

Op basis van materiaal

Hoewel gietkachels vaak van ijzer zijn, zijn er ook nog verschillende soorten ijzer of metaal. Bekijk bij de beschikbare materialen wat de mogelijkheden zijn en maak eventueel een keuze! 

Op basis van kleur

Liever een andere kleur dan zo’n gitzwarte gietkachel? Check dan eens of er ook nog andere kleuren beschikbaar zijn. Denk aan donkergrijs of antraciet!

Op basis van webshop

Het kan zijn dat jij een goede ervaring hebt met een webshop of dat je nog een kortingsbon hebt liggen. Wanneer hier sprake van is, kan je het handig vinden om enkel de kachels te bekijken van een specifieke webshop. Geen probleem: vink desbetreffende webshop aan bij de beschikbare shops en je zult zien dat er alleen nog maar kachels van die ene winkel getoond worden! 

Tip: kijk naar gratis verzending!

Wist je dat een gietkachel enorm zwaar is. Niet zwaar, maar heel zwaar! Daarom raden we je aan om deze kachels altijd te laten versturen, in plaats van dat je het vervoer zelf gaat regelen. Daarnaast laten wij ook direct zien of er sprake is van een gratis verzending per product. Je vindt gietkachels die gratis verzonden worden hierboven met een groen label ‘gratis verzending’.