Olielampen

Lampen die branden op olie

Filter producten

Kleur

Materialen

Prijs

Winkel

Sfeervolle olielampen voor op de tafel in de woonkamer

Hoewel de werking al honderden jaren oud is, zijn ze nog steeds populair als decoratieve woonaccessoires: olielampen! Olielampen zijn super leuke woonartikelen die in veel verschillende soorten beschikbaar zijn. Hierboven vind je al heel veel verschillende soorten, die niet alleen verschillen in prijs of materiaal, maar ook in kleur en waar ze te koop zijn. Wellicht heb jij al helemaal een idee wat voor soort olielamp jij straks in de woonkamer wilt gaan neerzetten.

In dit geval is het slim om gebruik te maken van de productfilters die jij links van het aanbod ziet. Hiermee kun jij met een vinkje aangeven wat jij graag terugziet in deze lampen. Wil jij bijvoorbeeld een rode olielamp, dan kun je de kleur rood aanvinken Ditzelfde kun je toepassen bij het materiaal van de lamp. Bij de prijs werkt het niet met een vinkje: hier moet je schuiven naar een maximale prijs en vanaf een minimale prijs. Wij vernieuwen dan het aanbod in olielampen die binnen deze prijsrange vallen. Alle kenmerken kun je gecombineerd aangeven, waardoor jouw zoekopdracht super specifiek wordt en de kans groot is dat jij de juiste olielampen voor ogen krijgt!

Hoe werkt een olielamp eigenlijk?

Een olielamp werkt eigenlijk heel simpel. Onderaan de lamp is vaak een reservoir die je handmatig bij moet vullen met speciale lampenolie. Hierin wordt vervolgens een touwt (lontje) gedaan die naar boven getrokken wordt en uiteindelijk als een lontje van een kaars bovenuit steekt. Na enige tijd zuigt het touw de olie op. 

Wanneer het touw eigenlijk doordrenkt is in de olie, kan hij vlam vatten. Vaak is het een speciaal soort touw en in combinatie met de lampenolie hoef je niet bang te zijn dat je om het uur een ander touwtje in de olielamp moet doen. Na het aansteken van het touwtje met een aansteker, zul je zien dat de lont een mooi klein vlammetje geeft en dat de olielamp doet waar hij voor gemaakt is: sfeer geven!

Een olielamp is een veilige vorm van het branden voor verlichting. Wel raden we je aan om altijd in de buurt te blijven van de olielamp en kinderen uit de buurt te houden, zoals je ook bij normale kaarsen zou doen.

Waar kan ik straks olielampen neerzetten in de woonkamer?

Er zijn heel wat plekken waar een olielamp helemaal tot zijn recht komt. De plekken in de woonkamer waar een olielamp vaak geplaatst wordt zijn onder andere:

  • In de vensterbank
  • Op de salontafel
  • In de hoek van een bijzettafeltje
  • Op een dressoir of sideboard

Je bent natuurlijk vrij om de lampen neer te zetten waar je wilt. Hou er wel rekening mee dat je altijd in de buurt blijft van de olielamp en dat je deze dus ook op een plek zet waar je hem in de gaten kunt houden.