Alle verschillende soorten banken voor de woonkamer

| Door Rob

alle verschillende soorten banken voor de woonkamer

Je hebt keuze uit heel verschillende soorten, voor welke bank ga jij?

Wanneer je een woonkamer opnieuw gaat inrichten komt er altijd de grote vraag: "Naar wat voor soort banken moeten we gaan kijken?". Er zijn heel veel verschillende soorten banken met allen hun eigen voordelen. Zo kan bijvoorbeeld de ruimte van je woonkamer een gegeven zijn wat meespeelt bij het maken van de juiste keuze.  Ook de inrichting is belangrijk: zo past  een Chesterfield niet bij een urban jungle woonkamer, maar wel weer prima in een huiskamer met vintage en retro artikelen. Uiteraard gaat daarbij de keuze ook gepaard met jouw persoonlijke smaak en wat jouw budget is. 

Alle banken voor in de woonkamer op een rij

Net als bij heel veel andere meubelstukken zijn banken in heel veel variaties beschikbaar. Denk hierbij aan het materiaal, de kleur en de prijs. Maar niet alleen daarin verschillen banken, ook zijn er enorm veel verschillende soorten vormen en toepassingen. Van hoekbanken voor grote woonkamers tot tweezitsbankjes voor in kleinere appartementjes.

De volgende soorten banken zijn beschikbaar voor in de woonkamer en tevens te vinden in onze meubelzoekmachine:

 • Hoekbanken
  Banken met een hoek erin, worden hoekbanken genoemd. Deze banken komen prima van pas in grote woonkamers, waarin de zithoek in de hoek gecreërd wordt. Een hoek bank zorgt al snel voor een gezellig plekje. 
 • XXL-banken
  Groot, groter, grootst! Er zijn banken in extra groot formaat beschikbaar. Deze zogeheten XXL-banken zijn bij diverse woonwinkels te koop. Het grote voordeel van deze grotere banken voor in de woonkamer, is dat je er heerlijk in weg kunt zakken. Deze banken zijn veelal de keuze bij grotere ruimtes.
 • Zithoeken
  Voor een compleet plaatje kan er gekozen worden voor een zithoek. Vaak bestaat een zithoek uit meerdere bankstellen bij elkaar. In veel gevallen gaat het om een tweezitsbank en een driezitsbank. Het grote voordeel is dat het plaatje direct klopt: de bankstellen zijn van hetzelfde materiaal en dezelfde kleur.
 • Chesterfield banken
  Je hebt ze vast al eens gezien: die mooie donkerbruine banken met knopen over de gehele zitting en rugleuning. Dit zijn Chesterfield banken. Hoewel velen denken dat Chesterfield een merk is, is het een benaming voor het type bank. Vaak wordt het leer van de banken bevestigd met behulp van spijkers aan de voorkant van de bank. Breng een vintage sfeer in huis met zo'n bruine leren bank
 • Opbergbanken
  Als je een kleine woonkamer hebt, kun je alsnog gaan voor een grotere bank. Er is dan wellicht minder bergruimte, omdat je misschien daardoor minder ruimte hebt voor kasten. Een opbergbank kan dan de juiste keuze zijn: deze banken hebben een opbergmogelijkheid, waardoor je een ware win-win situatie creëert.
 • Modulaire banken
  Heb je soms behoefte aan een stoel, dan weer aan een bank of ben jij altijd op zoek naar een leuke herindeling van de woonkamer? Kijk dan eens naar modulaire banken. Deze banken kun je oneindig opstellen, doordat deze bestaan uit losse delen. Ook kun je in veel gevallen de bank zelf samenstellen bij diverse woonwinkels.
 • Chaises Longues
  Een bank waar je ook lekker languit op kunt liggen, zonder dat deze heel veel ruimte inneemt in de kamer? Daar zijn speciale bankjes voor: chaises longues. Deze banken zijn kenmerkend: vaak hebben ze een kleine rugleuning aan één zijde en een lang liggedeelte. Chaises longues zijn te koop in heel verschillende kleuren en materialen.

Voorbeelden van deze verschillende banken

Natuurlijk ben je nu reuze benieuwd hoe deze banken eruit zien als ze eenmaal in de woonkamer komen te staan. Bekijk hieronder verschillende foto's van woonkamers waarin de verschillende soorten banken staan. 

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl