Alles voor de woonkamer op een rij

| Door Rob

alles voor de woonkamer

Welke woonartikelen kunnen niet ontbreken in de woonkamer

Een woonkamer van a tot z inrichten is leuk. Heel leuk! Van een mooie bank tot en met een nieuwe boekenkast, je kunt helemaal vanaf het begin af aan bepalen wat erin komt te staan. Het wordt helemaal leuk als je niet naar de totale kosten van de inrichting van een huis hoeft te kijken, maar dat terzijde. Om ervoor te zorgen dat jij geen woonartikelen en meubels over het hoofd ziet, hebben we deze blog geschreven. Hier kom je meer te weten over alle verschillende artikelen voor in de woonkamer, die zeker niet mogen ontbreken. Neem een kijkje hieronder en ontdek alles voor in de woonkamer via onze zoekmachine.

Overzicht met alles voor de woonkamer

Wanneer jij een woonkamer gaat inrichten is het van groot belang dat je geen artikelen of meubels over het hoofd ziet. Een aantal artikelen kun je al snel opnoemen, waaronder banken en kasten, maar vergeet ook de verlichting en bijvoorbeeld de wanddecoratie niet! We hebben een lijst gemaakt met alle woonartikelen die thuishoren in een woonkamer. 

Bekijk het overzicht met alles voor in de woonkamer hieronder.

Meubel

Beschrijving

BankenEen bank brengt sfeer in de woonkamer en zorgt voor een lekkere plek om te zitten.
StoelenStoelen en/of fauteuils kunnen zeker niet ontbreken in de woonkamer.
TV meubelsEen meubelstuk om straks je televisie een plekje te geven, tenzij je een televisie hebt om op te hangen.
KastenKasten zorgen voor berging in de woonkamer, maar daarbij ook voor een compleet plaatje.
TafelsTafels lekker aan te zitten, maar ook salontafels voor bij de bank.
VloerkledenZorgt voor minder echo en een warm gevoel in de kamer, daarbij een mooie manier om te combineren.
RaambekledingPrivacy is belangrijk in je eigen kamer en zorgt voor een aangekleed gevoel.
VerlichtingDenk ook aan verlichting in de woonkamer. Check vloerlampen, maar ook plafondlampen.
KlokkenIn veel huizen hangt een klok. Bekijk speciale klokken voor de woonkamer.
WoonaccessoiresMaak de kamer af met leuke woonaccessoires die passen bij jouw smaak en aansluiten op de rest van de artikelen.

 

Let hier nog even op bij het inrichten

Nu je een goed beeld hebt van wat er allemaal beschikbaar is, is het ook nog zaak om straks te zorgen voor een mooie lijn in je aangekochte artikelen. Je wilt niet dat een kast straks totaal niet past bij de salontafel of dat je straks een verkeerde keuze maakt uit verschillende soorten banken voor de woonkamer, met als gevolg dat de bank te groot of juist te klein is. Check hieronder een paar punten waar je goed op moet letten bij het inrichten van de woonkamer.

 • Laat kleuren goed op elkaar aansluiten
  Niets is zo belangrijk als een kloppend plaatje. Zorg ervoor dat je voordat je de woonkamer gaat inrichten een kleur in gedachten neemt die je graag terug wilt laten komen. Kies bij alles voor in de woonkamer een aansluiting met deze kleur en laat het goed op elkaar aansluiten.
 • Zorg voor een terugkomende woonstijl in de diverse meubels
  Ga jij voor een industriële woonstijl of heb jij een voorkeur voor een Urban Jungle woonkamer? Wat de woonstijl ook is, probeer deze aan te houden en ga vooral niet combineren met verschillende stijlen.
 • Zet de woonkamer niet te vol met meubels
  Meubels kopen is leuk, maar maak het niet te gek. Je moet nog normaal door de kamer kunnen lopen en het moet er niet uit zien als een outlet afdeling van de lokale meubelzaak. Zorg voor een open gevoel en zet de kamer niet te vol met meubels en andere woonartikelen.
 • Maak het eigen met leuke en persoonlijke woonaccessoires
  Er moet straks natuurlijk een gevoel zijn dat er 'geleefd' wordt. Je wilt het zo snel mogelijk je eigen plekje maken. Zorg daarom voor leuke woonaccessoires en maak het een stuk persoonlijker. Denk hierbij aan fotolijsten, maar ook aan souvenirs van je mooie vakanties.

Vind alle woonkamerartikelen in een overzicht

Via Woonartikel.nl ontdek je meer dan 200.000 woonartikelen van verschillende woonwinkels bij elkaar. Daarvan zijn er heel wat voor de woonkamer, waarbij je makkelijk kunt navigeren naar specifieke meubels. Maak gebruik van de prijs-, materiaal- en kleurenfilter om vervolgens de juiste producten te vinden die aansluiten bij jouw droomplaatje van de kamer. 

Check alle meubels

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl