Bed met ijzeren spijlen: handig en mooi!

| Door Rob

bed met ijzeren spijlen

Een bed hoort in elke slaapkamer. Het is niet voor niets de kamer om lekker te slapen en even heerlijk tot rust te komen. Bedden zijn er echter in veel verschillende soorten. Zo zijn er voor kinderen prachtige themabedden, bijvoorbeeld in de vorm van een raceauto. Voor volwassenen zijn er prachtige hemelbedden of eenpersoonsbedden met lades eronder. In deze blog gaan we wat dieper in op een bed met ijzeren spijlen. Want naast het feit dat deze bedden erg mooi zijn, zijn ze ook onwijs handig! Lees snel verder!

Bekijk direct alle bedden

Bedden. We kunnen niet zonder om even heerlijk uit te rusten. Om lekker 's ochtends wakker te worden om weer volgas aan de bak te kunnen. Of om lekker even bij te komen van een goede stapavond, om vervolgens lekker lang te blijven liggen. Wanneer jij op zoek bent naar een nieuw bed voor in jouw slaapkamer, kan het slim zijn om eens te kijken naar eentje met ijzeren spijlen. Deze bedden zien er erg sierlijk uit, wat natuurlijk supermooi zal staan in jouw slaapkamer. Daarnaast zijn deze bedden ook heel erg handig: de spijlen zorgen er namelijk voor dat je er van alles aan kunt ophangen. Denk aan sjalen, een pyjama of een lekkere warme trui! 

Vaak zijn de spijlen in sierlijke vormen terug te vinden aan het hoofdeinde en voeteneinde van het bed. Het hele bed is dan ook vaak voorzien van een ijzeren frame, waarbij de lattenbodem natuurlijk wel gewoon van hout is. Een bed met ijzeren spijlen is wel vaak beschikbaar in een paar verschillende kleuren, waarbij de volgende het meeste voorkomen:

  • Zwart
  • Wit
  • Crème
  • Metaalkleurig

Deze bedden worden vaak geleverd in delen. Het voeteneinde en hoofdeinde van het bed is vaak te demonteren. Het frame is wel vaak gemaakt uit een geheel. De bedden met spijlen van ijzer zijn vaak niet enorm zwaar: ze zijn in veel gevallen gemaakt van aluminium, wat zorgt dat ze alsnog superlicht zijn. Dit heeft voor jou als voordeel dat je hem makkelijk uit de doos naar de slaapkamer kunt tillen en hem eenvoudig in elkaar kunt zetten.

 Let hier nog eventjes op bij het kopen van zo'n bed

Het is belangrijk dat het bed wel aansluit bij de rest van jouw slaapkamer. Het is slim om de kleuren en de materialen in de gaten te houden. Je bent over het materiaal waarschijnlijk al uit: ijzer it is! Maar welke kleur kies je? Kijk eens naar de nachtkastjes die je misschien al hebt aangeschaft: welke kleur zou er mooi bij staan? 

Ook is het slim om de mogelijkheid tot gratis verzending in de gaten te houden. Hoewel het bed vaak in delen geleverd wordt, kan de verzending hiervan wel wat duurder uitpakken dan een standaard pakketje. Het kan immers niet door de brievenbus. Via ons platform zie je gelijk welke bedden gratis verzonden worden door een groene sticker rechtsboven bij desbetreffend bed.