Dé kenmerken van een minimalistisch interieur

| Door Rob

kenmerken van een minimalistisch interieur

Wat zijn specifieke kenmerken van een interieur wat minimalistisch is ingericht?

Je moet er van houden: weinig poespas, geen rommel en een overzichtlijke ruimte met weinig meubels. Juist, we hebben het hier over de woontrend van 2017: minimalistisch. Een minimalistisch interieur geeft direct een opgeruimd gevoel, er hangt weinig aan de muur en vooral wit lijkt de favoriete kleur te zijn geweest van de stijladviseur. In dit blogbericht behandelen we de belangrijkste kenmerken van een minimalistisch interieur. Vink je mee?

Zo min mogelijk kleine accessoires en woondecoratie

De naam van deze style zegt het eigenlijk al; minimalistisch. In woonkamers waar met een minimalistisch oog ingericht is, zul je weinig kleine accessoires tegenkomen op bijvoorbeeld wandplanken en kasten. Mocht je het tegenkomen, gaat het om hooguit vier kleine artikelen, die genoeg ruimte onderling van elkaar hebben. Volle planken of kasten is verleden tijd.

Vooral veel wit in combinatie met hout in het interieur

Wat je ook vooral veel terug ziet bij een minimalistisch interieur zijn lichte kleuren. Met name wit komt steeds als kleur naar voren met een kleine twist van hout. Een houtenvloer in combinatie met witte muren is in veel gevallen de basis van een interieur wat minimalistisch is ingericht.

Minimalistisch en symmetrisch ingericht

Niets zorgt voor zoveel rust als een woonkamer dat symmetrisch is ingericht. Twee stoelen aan de ene kant? Dan ook twee stoelen, rechttegenover elkaar aan de andere kant. Het vintage tapijt in de woonkamer? Deze ligt netjes in het midden, voor de bank die aan beide zijden een mooi, maar rustig sierkussentje heeft liggen.

Interieur zoveel mogelijk recht toe recht aan 

Waar er bij een minimalistisch intrieur symmetrie een gouden regel lijkt te zijn, wordt deze regel nog extra uitgebreid met het hfeit dat er zoveel mogelijk recht toe recht aan naar gekeken is. Geen schilderijen op meerdere plekken van hoog en laag oaan de muur. Nee, als je schilderijen tegenkomt in dit type intreirur hangen ze op gelijke hoogte, met gelijke afstand.

Ben jij ook klaar voor een minimalistisch intrieur in jouw woonkamer? Een ding is zeker: het zal je veel rust geven bij thuiskomen, het wordt allemaal een stuk overzichtelijker én je sluit je aan in het rijtje van met woonkamers die anno 2018 goed gezien mogen worden!