Een sportkamer thuis inrichten!

| Door Rob

sportkamer thuis inrichten

Het kan voorkomen dat er een ruimte in jouw huis overblijft die eigenlijk niet echt een doel heeft. Al snel wordt de kamer volgezet met dozen, opbergboxen en al het anders wat geen plekje in mag of kan innemen in een andere kamer. Zonde. Waarom zou je deze kamer niet optimaal benutten? Zo kun je de kamer al heel makkelijk inrichten als sportkamer. Juist, de sportschool was nog nooit zo dichtbij! Een sportkamer thuis inrichten is onwijs makkelijk, je moet er alleen wat sportartikelen voor aanschaffen. Wij hebben nog een aantal tips voor je om te zorgen voor een échte sportkamer.

Heerlijk! Eventjes volgas sporten om eventjes alle zorgen uit je hoofd te doen vervagen of om lekker je conditie op peil te houden. Enige nadeel: je moet jezelf soms écht eventjes overhalen om op de fiets te springen en naar de sportschool te rijden. Als je een kamer over hebt in huis of een ruimte die eigenlijk geen vast doel heeft kan het erg leuk zijn om een thuis een sportkamer in te richten. Een kamer waar je lekker gewichten kunt heffen, je sixpack kunt bijwerken of lekker eventjes kunt lopen op de loopband. Naast de verschillende sportattributen die jij wenst, zijn er nog een aantal inrichtingtips om te zorgen dat het een geschikte kamer wordt om lekker te sporten. Zo is het bijvoorbeeld niet slim om een laminaat vloer te leggen, kan het zijn dat je je ramen wat wilt verduisteren en moet je bij elektronische apparaten wel eventjes rekening houden met een stopcontact. 

Ondergrond van de kamer: zorg voor een vloer van zijl of rubberen matten

Wat zou er gebeuren als je laminaat of hout op de vloer hebt liggen en je een halter uit je handen laat vallen? Juist, scheuren, krassen en wellicht wat afbrokkelende stukken. Het is slim om te kiezen voor een materiaal als zijl of rubber. Deze kunnen tegen een stootje en meestal blijft schade beperkt. Daarnaast is het ook wel zo fijn voor buren of medebewoners die in de woonkamer zitten: rubberen matten zorgen voor demping van het geluid.

Spiegelwand om je sportbewegingen in de gaten te houden

Net zoals in een échte sportschool is het handig om een spiegelwandje te maken. Dit is handig om je eigen bewegingen te controleren en natuurlijk je voortgang in de gaten te houden. Het is aan te raden om te kiezen voor losse vierkante spiegels die je eenvoudig tegen de muur kunt bevestigen.

Zorg voor lichte kleuren op de wanden en het plafond

Niet alleen zorgt de kleur wit op een bureau voor een rustige werkplek, het zorgt er ook voor dat je even goed kan focussen en je goed kunt concentreren. Ook zorgt de kleur wit voor een frisse mindset. De mindset die je nodig hebt tijdens het sporten. Slim om daarom de muren en het plafond te voorzien van een frisse witte laag.

Zet sport apparatuur zoveel mogelijk aan de zijkanten van de kamer

Het is slim om al je sportattributen en apparatuur aan de zijkanten van de sportkamer te plaatsen. Dit maakt de kamer namelijk overzichtelijk en je kunt je eenvoudig bewegen. In het midden van de kamer kun je bijvoorbeeld een yogamatje uitrollen en hier wat oefeningen op doen.