Goedkope kunstkerstbomen: hier moet je naar kijken

| Door Rob

goedkope kunstkerstbomen

Hoewel kerst nog eventjes op zich laat wachten, is het wel al slim om alvast rond te kijken naar wat je allemaal in huis wilt halen. Dit is namelijk het moment om nog te genieten van goedkope decoratie en producten als kunstkerstbomen. Meestal zijn deze producten enkele weken voor de echte periode namelijk een stuk prijziger. In deze blog gaan bespreken we goedkope kunstkerstbomen. Want ondanks de vele voordelen ten opzichte van échte varianten, is de prijs in sommige gevallen ook een groot pluspunt in vergelijking met de echte kerstbomen. Kortom, het kan wel eens heel zinvol en aantrekkelijk zijn om je te verdiepen in de kunst varianten. Lees hieronder meer over goedkope kunstkerstbomen en voorkom dat je na maanden nog steeds dennennaalden terugvindt in huis.

Check direct alle kunstkerstbomen

Waarom zou je überhaupt kiezen voor een kunstkerstboom?

Allereerst kunnen we natuurlijk niet om het feit heen dat een kerstboom sowieso niet kan ontbreken in jouw woonkamer in deze feestelijke periode. Vaak is het dan ook een gewoonte om met het hele gezin de kerstboom op te tuigen. Prachtige slingers voor in de boom, de allermooiste kerstballen die elk jaar weer terug te vinden zijn in de opbergbox als ze niet gesneuveld zijn vorig jaar en natuurlijk voorzien van een mooie pieken of kerststerren (die wellicht door de vader des huizes erop gezet mag worden). Hoewel een kerstboom ansich niet kan ontbreken maakt het echter niet uit of je gaat voor een echte boom of een kunst variant. Niet heel gek dat steeds vaker de vinger wijst naar kunst kerstbomen: er 'hangen' namelijk aardig wat voordelen aan.

Voordelen van een kunstboom

Een kunstkerstboom heeft ten opzichte van echte kerstbomen een aantal voordelen. Wellicht zijn de meeste al bekend bij je, maar we zullen ze voor de zekerheid eventjes op een rij zetten:

 • Je huis ligt strakjes niet bezaait met dennennaalden
 • Je auto trouwens ook niet bij het vervoeren van de boom
 • Je hoeft je geen zorgen te maken dat de boom strakjes weer opgehaald wordt
 • Je kunt kinderen die aanbellen met een gerust hart vertellen dat je geen boom voor ze hebt
 • Je hebt de kunstboom in veel gevallen al na twee jaar terugverdiend
 • Je hoeft niet meer op zoek naar de 'allermooiste' boom in de berg bij de bouwmarkt
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over het kappen van bomen

Nadelen van dit type kerstbomen

We moeten natuurlijk neutraal blijven. Naast alle voordelen zijn er ook een paar nadelen te benoemen:

 • Je huis ruikt niet meer naar de vertrouwde geur van natuurlijke dennenbomen
 • Je bent bij sommige kunstkerstbomen aardig aan het puzzelen voordat hij staat
 • Je moet wel een goede variant scoren: hij moet er zo echt mogelijk uit zien
 • Je hebt niet meer dat échte gevoel van op zoek gaan naar een kerstboom

Zoals je ziet zijn het minder nadelen dan voordelen!

Waar moet je naar kijken als je weinig budget hebt?

Net als bij echte bomen, zijn de kunstkerstbomen beschikbaar in veel verschillende prijscategorieën. Dit komt omdat er aardig wat zaken zijn die de prijs doen verschillen. Dit is bij veel producten van toepassing: kijk maar eens naar een simpele tafel, waarbij je voor een variant met natuurhouten tafelblad aanzienlijk meer betaalt dan een kunststof tafel. Ook bij kerstbomen is dit het geval.

Zaken die de prijs van de kunstkerstboom goedkoper maken

De zaken die de prijs van kunstkerstbomen vaak goedkoper maken zijn de volgende punten:

 1. De mogelijkheid om hem in te klappen
 2. De lengte van de boom: hoe kleiner, hoe goedkoper
 3. De uitstraling van de boom: hoe échter, hoe prijziger

Met dit in je achterhoofd vind jij straks goedkope kunstkerstbomen!

Oké, als het moment is aangebroken dat je over bent en uiteindelijk gaat voor een kunst variant, dan is het zaak om de een aantal punten in je achterhoofd te houden. Zo is het slim om te kiezen voor een boom die gratis thuisbezorgd wordt wanneer je deze online koopt. Dit kan je aardig wat schelen, omdat het relatief een grote verzending is en het niet door je brievenbus past. Daarbij is het ook wijs om te kiezen voor een niet al te grote variant en te kiezen voor een model die eventueel afgeprijsd of in de aanbieding is. Via Woonartikel.nl kun je eenvoudig kerstbomen met elkaar vergelijken en kun je met behulp van de prijzenfilter eenvoudig je budget aangeven. Nadat je dit hebt gedaan wordt het overzicht automatisch gevuld met kusntkerstbomen die niet duurder zijn dan jij er voor overhebt. Zo betaal je nooit teveel en hou je wellicht nog wat over voor prachtige versiering om hem af te maken!

Benieuwd hoe écht een kunstboom eruit kan zien? Check dan een voorbeeld van de webshop Royal Christmas hieronder in de video van de webshop.