Kenmerken van een échte hipster woning

| Door Rob

een echte hipster woning

Hipsters. Hoeden, baarden, bonenkoffie en vintage gadgets. Een paar parapluwoorden die prima onder het woordje hipster kunnen komen te hangen. Vaak zijn het uiterlijkheden die een hipster doet herkennen, maar hoe ziet een echte hipster woning er nu eigenlijk uit? We hebben een paar kenmerken op een rij gezet, waar de woning van een hipster prima aan kan voldoen. Benieuwd? Lees snel verder.

#01 Planten, planten en nog meer planten

Zoveel mogelijk planten. Termen als 'Urban Jungle' worden graag gebruikt en op elke kast of tafel is wel een plantje te ontdekken. Zijn het cactussen, zijn het wel vetplantjes of andere kamerplanten. Het is helemaal af met een plant in een zak in plaats van een pot.

#02 Zoveel mogelijk natuurlijke producten

Natuurlijke producten. Back to nature! Denk aan boomstamtafels, houten meubels en veel onafgewerkte woonartikelen. Plakken boomstam als onderzetter? Waarom ook niet.

#03 Vintage en retro apparatuur 

Oude radio's, een platenspeler van ome Jan en natuurlijk ook de 'vintage' ventilator niet vergeten. Sommige hoekjes van een hipsterwoning lijken soms net op een opruimingshoek van de lokale kringloop.

#04 Pallets als meubelstukken

Waarom een pallet weggooien, als je er ook een prima meubelstuk van kunt maken? Kantoortafels, sidetabels, wandtafels en zelfs complete wanden kunnen met pallets gecreëerd worden. Zie bijvoorbeeld de palletwand in de foto hierboven.

#05 Meubels van opa en oma

In een hipster woning kunnen natuurlijk niet de meubels van opa en oma ontbreken. Of ze echt van de eigen grootouders afkomstig zijn terzijde, ze zijn in ieder geval gebruikt in een tijd dat degene die ze in de woonkamer heeft staan er nog niet was.

#06 Hangende planten

Zoveel mogelijk planten aan het plafond. Het liefst voor het raam, zodat het plantje natuurlijk wel zijn dagelijkse portie vitamines binnenkrijgt. Vaak verschillende potjes voorzien van natuurlijk touw wat aan het plafond bevestigd is.

#07 Lichtslingers

Cotton ball lights! Lichtslingers met afzonderlijke lampjes. Vaak in pastelachtige kleuren die 's avonds als het wat donkerder is aangezet worden.

En, hoe quilty ben jij? Of wie van je vriendengroep heeft meer dan vijf van de kenmerken van een hipster woning in zijn eigen woonkamer?