Hoe werkt een wake-up light eigenlijk?

| Door Bram

hoe werkt een wake-up light

Ook altijd zo'n moeite om op tijd uit bed te komen? Helemaal klaar met het geluid van de wekker van de telefoon en krijg je al helemaal de kriebels als iemand deze als beltoon heeft ingesteld? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Er zijn namelijk heel wat andere manieren om wakker te worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van nagebootst zonlicht, waardoor je op een hele ontspannen wijze wakker wordt? Deze lichtwekkers zijn steeds vaker een gemaakte keuze als het gaat om opstaan. Wij onderzochten hoe een wake-up light eigenlijk werkt en vertellen je het in deze blog!

Wakker worden met natuurlijk licht

We kunnen tientallen innovaties op het gebied van een wekker opnoemen die voorbij gekomen zijn de afgelopen jaren. Van een wekker die je weg moest gooien en vervolgens weer moest oprapen om hem uit te kunnen zetten, tot armbanden die gaan trillen op een bepaalde tijd. De enige trend die echter is blijven hangen zijn wake-up lights. Deze wekkers die qua look en feel uit de toekomst lijken te komen nemen steeds vaker een plaatsje in op het nachtkastje van menig slaapkamer.

De enige trend die echter is blijven hangen zijn wake-up lights

Een wake-up light bootst de zonsopgang na. Ben je wel eens wakker geworden doordat je per ongeluk je gordijnen open hebt gelaten? Op deze manier wordt je nu ook wakker, alleen dan op een tijdstip die jij hebt ingesteld. Het lichaam is erop ingesteld om met bepaalde lichtsterktes actiever te worden. Zo ben je opgegroeid en daar ben je al die jaren aan gewend geraakt. Doordat de wake-up light vanaf een ingestelde tijd steeds meer licht geeft, zal je rustiger wakker worden. 

Daarnaast zijn er veel modellen waar er zelfs vogelgeluidjes ingesteld kunnen worden. Alsof je wakker wordt midden in het bos. Een meer ontspannen gevoel bestaat er bijna niet! Net als bij normale wekkers geeft ook de wake-up light de tijd aan. Alleen dan wel even iets mooier dan de normale klokradio op je nachtkast!

Wat voor wake-up lights zijn er allemaal?

Steeds meer woonwinkels verkopen wake-up lights. Als we inzoomen op de verschillende soorten, zijn er er een paar soorten die er tussenuit springen. Deze modellen zijn geïntroduceerd door de volgende bekendere merken:

 • Philips
  Philips is dé specialist op het gebied van deze lichtwekkers. De Philips Wake-up light is dan ook veruit de meest gekozen lichtwekker. Er zijn verschillende modellen beschikbaar die verschillen in een aantal functies.
 • Beurer
  Beurer verkoop veel verschillende soorten wekkers. Ook lichtwekkers zijn te vinden binnen hun assortiment. De lichtwekkers zijn een stuk goedkoper dan de wake-up lights van Philips.
 • Sunrise
  Een iets minder bekend merk is Sunrise. Maar zoals de naam al doet vermoeden is dit merk ook een aanbieder van deze wekkers met lichtfunctie. Via onze zoekmachine zijn verschillende soorten te ontdekken.
 • Medisana
  Net als Sunrise een iets minder bekend merk. Het leuke van Medisana is dat zij totaal een totaal andere look lichtwekkers aanbieden. Waar andere merken een soortgelijk model aanbieden zijn de lichtwekkers van Medisana qua vorm enorm verschillend.

Ook via onze zoekmachine zijn er modellen te ondekken van bovenstaande merken. De volgende woonwinkels bieden deze wake-up lights aan:

 • FonQ
 • Blokker
 • OTTO

Bekijk hieronder de verschillende soorten wake-up lights

Via onze zoekmachine vind je veel verschillende modellen. Wij hebben een selectie gemaakt van enkele wake-up lights:

Meer informatie over de Philips Wake-up light

Wil jij meer informatie over de specifieke lichtwekkers van Philips? Bekijk dan de video van Philips hieronder, waar je direct een goed beeld krijgt van hoe een wake-up light eigenlijk werkt en wat de verschillende voordelen zijn.

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl