Ibiza stijl tuin creëeren? Dit moet je hebben!

| Door Bram

ibiza stijl tuin

Nu het zonnetje weer langzaam tevoorschijn komt is het tijd om je tuin weer in zomerse sferen te brengen. Weg met al het onkruid, een bezem over de tegels en op zoek naar allerlei leuke mooie tuinmeubeltjes om het weer een aangenaam plekje te maken. In deze blog helpen we je graag een handje als jij weg bent van Ibiza en deze sferen in jouw achtertuin wilt brengen. We zetten een aantal leuke tuinmeubels en tuinartikelen op een rijtje die helemaal Ibiza-waardig zijn!

Tuinmeubels en artikelen voor een Ibiza stijl in jouw tuin

Ibiza staat zeker in mijn top 3 vakantiebestemmingen. Altijd lekker weer, een super relaxt sfeertje en heel veel vriendelijkheid. Wie Ibiza zelfs wel eens bezocht heeft, weet waar ik het over heb en kan waarschijnlijk ook met mij meepraten over de herkenbare stijl van dit land. Om jouw tuin nét zo leuk te krijgen ben ik op zoek gegaan naar een aantal leuke tuinmeubels en artikelen die aan deze Ibiza stijl bijdragen. 

Een hangmat kan natuurlijk niet ontbreken!

hangmat is ibiza

Een lekkere hangmat in je tuin zorgt voor een relaxt sfeertje. Ook op Ibiza lijken er meer hangmatten te zijn dan tuinstoelen. Vooral de hangmatten in wat fellere kleuren of met leuke touwslingertjes eronder zijn degene die je moet hebben. Hieronder een paar pareltjes van hangmatten voor buiten in de tuin:

Dromenvangers voor aan het tuinhek

dromenvanger voor aan het tuinhek

Lekker hippie-achtige tuindecoratie kan natuurlijk ook niet ontbreken. Daarom zijn bijvoorbeeld dromenvangers een goede toevoeging voor je tuin. De dromenvangers kun je aan het tuinhek hangen voor een super leuk sfeertje. Via onze meubelzoekmachine zijn een aantal leuke dromenvangers te vinden:

Gekleurde sierkussentjes voor in de tuinstoelen 

gekleurde sierkussens voor in tuinstoel

Kleuren moeten straks van je tuin afspringen. Vooral de fellere kleuren doen het goed bij een écht Ibiza-sfeertje. Ook kun je op zoek gaan naar plaids in soortgelijke kleuren. Hoewel de sierkussentjes vaak in tuinstoelen of op tuinbanken gelegd worden, kunnen ze ook prima een hoopje vormen op de grond. Nóg leuker! Hieronder wat mooie voorbeelden:

Een mooie parasol of schaduwdoek voor schaduw in de tuin

parasol in ibiza tuin

En als je gaat voor een Ibiza stijl, dan is een plekje om in de schaduw eventjes bij te komen van het heerlijke zonnetje natuurlijk geen overbodige luxe! Vooral de lichtere varianten zijn een goede keuze. Eerder maakten we al een selectie met witte tuinparasols, maar hieronder hebben ze in een Ibiza smaakje verzameld:

Lichtslingers, cottonball lights en lichtsnoeren!

lichtslingers in de tuin

Een vrolijk sfeertje fiks je natuurlijk met vrolijkgekleurde lichtslingers. Slingers of snoeren met losse lichtbolletjes. Ook zijn ze verkrijgbaar als 'cotton ball lights', waarbij de lichtbollen voorzien zijn van een laagjes stof (katoen) die zorgen voor een kleurrijk sfeertje in de tuin. Bekijk een aantal verschillende soorten en kleurcombinaties hieronder:

Tijd om zelf aan de slag te gaan. Wij zijn enorm benieuwd naar hoe jij jouw tuin in Ibiza stijl weet te maken. Stuur je ons een fotootje van het resultaat? ;)

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl