Inspiratie voor lampen in de woonkamer

| Door Tess

inspiratie lampen woonkamer

In elke kamer zijn er wel lampen te vinden. Met name in de woonkamer zijn er diverse lichtbronnen: niet alleen om te zorgen voor genoeg licht, maar natuurlijk ook voor een flinke portie sfeer. In veel gevallen zijn de volgende lampen terug te vinden in de woonkamer:

  • Vloerlampen
  • Hanglampen
  • Plafondlampen
  • Tafellampen
  • Wandlampen

Het is slim om verschillende stijlen te bekijken voor je gelijk over gaat tot aankoop van een nieuwe lamp. Een hanglamp kan bijvoorbeeld enorm mooi aansluiten op een industriële inrichting als je bijvoorbeeld gaat voor een mat zwarte hanglamp voor aan het plafond. Of ben jij liefhebber van een Urban Jungle woonkamer? Dan kunnen juist lampen met een natuurlijk houten lampenvoet weer een goede keuze zijn.

Om je wat inspiratie te bieden voor nieuwe woonkamer lampen hebben we hieronder een prachtige selectie gemaakt met verschillende modellen per soort lamp. Neem hieronder een kijkje en raak geïnspireerd voor allerlei lichtbronnen in de huiskamer.

Mooie lampen voor op de vloer in de woonkamer

Lampen op de vloer kunnen natuurlijk niet ontbreken. Naast de bank, in de hoek van de kamer of naast het bijzettafeltje. Bekijk hieronder mooie vloerlampen:

Hanglampen voor boven de eettafel

Je moet natuurlijk wel kunnen zien wat er op je bord ligt. Met mooie eetkamerhanglampen kun je dit voor elkaar krijgen. Tip: kijk voor twee dezelfde om naast elkaar te hangen. Meer licht en nog veel meer sfeer! Check hieronder de eetkamerhanglampen voor in de eet- of woonkamer van dit moment:

Minder opvallend, nét zo mooi: plafondlampen

Boven de salontafel kun je kiezen voor een subtiele plafondlamp. Deze lampen hoeven niet zoals de lampen hierboven enorm op te vallen. Je kunt er voor kiezen om spotjes aan te schaffen, maar ook plaffonières zijn een veelgemaakte keuze. Hieronder een kleine greep van plafondlampen:

Lampen voor op de wandtafel

Een mooie sidetable in de woonkamer staan? Doe inspiratie op voor een mooie tafellamp op de wandtafel. Natuurlijk ook de perfecte lamp voor het bijzettafeltje in de woonkamer. Naast de bank bijvoorbeeld. Hieronder de zes mooiste tafellampjes volgens onze woonexperts:

Mooie lampjes voor tegen de muur in de kamer

In elke woonkamer heb je natuurlijk wanden en muren. Een mooie sfeervolle oplossing voor verlichting is een wandlamp. Wat je vaak tegenkomt zijn wandlampjes aan beide zijden van de bank. Hieronder een paar mooie exemplaren voor in de woonkamer:

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl