Mini cactus online kopen en meer!

| Door Rob

mini cactus online kopen

Op zoek naar een mini cactus voor in jouw huis? Kom hier van alles te weten!

De cactus. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen en het kleine plantje lijkt op elke plek in de woonkamer mooi te staan. Steeds vaker worden deze kleine prikkelende plantjes in setjes aangeboden, wat helemaal leuk is! In veel gevallen wordt de mini cactus in de vensterbank voor het raam geplaatst, maar ook op het hoekje van de eetkamertafel staan ze zeker niet verkeerd. Eerder schreven we al een blog over hoevaak je een cactus eigenlijk water moet geven. Via ons platform ben je op het juiste adres als je een mini cactus online kopen wilt. We hebben namelijk het complete online aanbod met woonartikelen waar de mini cactus centraal staat voor je op een rij gezet!

Steeds meer komen we ze tegen als we langs huizen lopen. Ze staan dan vaak in de vensterbank, vergezeld met een broertje of twee: mini cactussen. Deze schattige plantjes staan vaak in een klein potje voor het raam, hun stekeltjes te showen. Niet heel gek, want zo'n cactus is de juiste keuze als je op zoek bent naar wat groen in huis, maar niet de motivatie hebt om een plant elke dag water te geven. Een cactus heeft relatief weinig water nodig, wat hem zeer onderhoud vriendelijk maakt!

Diverse woonartikelen waar de cactus in terugkomt

In veel woonwinkels worden artikelen verkocht waar de cactus in terugkomt. Het gaat dus niet alleen om de echte kleine plantjes, maar bijvoorbeeld ook cactus lichtslingers! Je kunt het zo gek niet bedenken. De woonartikelen met een mini cactus zijn dan ook vaak een goede keuze voor een urban jungle woonkamer. Een stijl die ietwat aan een Jungle doet aanvoelen door gebruik van planten, groene opdrukken en vooral veel bamboe of rotan. Denk bij de laatste aan dit materiaal voor stoelen of kleine bankjes. We hebben een lijstje gemaakt met artikelen waarmee jij de cactus ook in andere vormen in huis kunt halen:

 • Beeldjes voor in de woonkamer
  Veel webshops verkopen diverse beeldjes met daarop printjes van cactussen. Echter zijn er ook beelden in de vorm van het kleine plantje: nog leuker!
 • Kapstokken voor in de hal
  Deze plant is natuurlijk bekend om de uitstekende vormen. Perfect voor het ophangen van een jas! Er zijn super leuke kapstokken in de vorm van een cactus. Erg leuk, helemaal in een Urban Jungle woonkamer!
 • Bloempotten voor op het balkon
  Wat dacht je van een cactus-in-een-cactus? Er zijn speciale bloempotten voor buiten, voor bijvoorbeeld op het balkon, in de vorm van het kleine plantje!
 • Dekbedovertrekken met cactusprint
  Neem de cactus-look mee de slaapkamer in! Ga voor leuke dekbedovertrekken, kussenslopen en plaids om je complete ermee vol te leggen! De plaids kun je uiteraard ook prima in de woonkamer neerleggen.
 • Sfeerlichtjes in de vorm van een mini cactus
  Kleine lichtjes op gezellige avondjes doen het altijd goed. Zowel voor binnen als buiten zijn er kleine sfeerlichtjes te koop in cactusvorm!
 • Lichtslingers met de lichten in de vorm van een cactusjes
  Lichtslingers komen steeds vaker terug in de woonkamer. Bijvoorbeeld over een muurplankje, aan de wand of van kast naar kast. Deze zijn ook te koop met kleine lichten in de vorm van dit plantje.
 • Schilderijen of muurdecoratie waarop het plantje staat afgebeeld
  Natuurlijk zijn er ook prachtige schilderijen of andere vormen van muurdecoratie waar de cactus op afgebeeld staat. Je kunt ervoor kiezen om een daadwerkelijk plaatje te scoren, maar ook abstracte varianten zijn een leuk aanzicht voor aan de muur.
 • Sierkussentjes met cactusprint
  Een echte cactus is niet gemaakt om lekker op te liggen met je hoofd. Stekeltjes zijn niet zo fijn. Kijk daarom eens naar leuke sierkussentjes in verschillende vormen en kleuren!

Aardig wat artikelen he? Hier vind je alle artikelen terug in een compleet cactusoverzicht!

De verschillende plekken om een cactus neer te zetten in huis

Zoals we al eerder aangaven zijn er verschillende plekken in huis om een mini cactus neer te zetten. Allereerst is het wel slim om hem op een plek te zetten waar er licht is. Hoewel een cactus niet de hele dag in de volle zon hoeft te staan, doet hij het toch op z'n best met wat buitenlicht.

Daarbij moet je natuurlijk ook denken dat het plantje niet graag geaaid wilt worden. En dat moet je natuurlijk zelf ook niet willen. Denk daarom aan een plek waar geen mensen langs hoeven te lopen of de kans hebben om zichzelf of het plantje pijn te doen. 

Een veelgemaakte keuze is dan ook in de vensterbank, op de salontafel of bijvoorbeeld op een sidetable. Maar misschien wel de allermooiste plek is achter de gootsteen in de keuken, als je hier een raam hebt. Check onderstaande afbeelding maar eens: wat een plaatje...

cactus in vensterbank keuken

Tip: koop verschillende soorten cactusjes!

Ten slotte hebben we nog een leuke tip voor je. Ga op zoek naar verschillende soorten mini cactusjes. Net zoals in de eerder getoonde afbeelding hierboven maakt dat het plaatje echt af. Ze staan mooi bij elkaar, juist omdat ze lichtelijk van elkaar verschillen in vorm, lengte en kleur. Zorg er wel voor dat je ongeveer dezelfde potjes gebruikt om het totaal met elkaar te combineren. Hierbij is het weer leuk om potjes te fiksen die passen bij jouw interieur. Op die manier is elk interieur of elke inrichting cactus-bestendig. Zoeken maar!

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl