Muur opknappen? Vind hier muurdecoratie ideeën!

| Door Rob

muurdecoratie ideeën

Er is altijd ergens in jouw woonkamer een muur waar je 'tegenop' kijkt. Of het muurtje is enorm saai, de kleur staat je niet of hij is niet meer in beste conditie. Je kunt gelijk op zoek gaan naar oplossingen om de muur te behandelen, maar wist je dat er ook speciale muurdecoratie is? Dit kan een muur een totaal andere look geven en bespaart je in veel gevallen ook nog een hoop kosten en geregel. In dit blogbericht lichten we een aantal muurdecoratie ideeën toe. Laat je inspireren!

Ga voor een mooi schilderij of kunstwerk aan de muur

In veel gevallen kan een kunstwerk of schilderij al wonderen doen. Kies voor meerdere kleinere schilderijen of fotolijsten of ga voor grotere varianten. Bedenk dat het opdruk van de schilderij van grote invloed is op hoe jouw muur zometeen vorm gaat krijgen. Kies daarom voor een schilderij wat past bij jouw inrichting!

Heb je wel eens nagedacht over kleine wandlampen?

Wat ook slim is, is om eens te gaan kijken naar het overzicht met wandlampen voor in de woonkamer. Hier ontdek je heel veel verschillende kleine lampjes voor die ene muur, die deze net even op kunnen fleuren. Daarnaast kun je de lamp richten op iets anders dan de muur, waardoor je die ene oneffenheid net over het hoofd ziet.

Prachtige klokken als decoratie aan de muur

Een klok kan veel meer dan alleen maar tikken en de juiste tijd aangeven. Hij kan namelijk zorgen voor een nieuwe look van jouw oude muur of wand. Ga op zoek naar klokken die qua kleur en materiaal goed aansluiten op die ene hoek in de kamer en je zult zien dat hij prachtig komt te hangen en je heel anders naar je muur gaat kijken.

Unieke planken zoals een kofferplank 

Planken zijn niet altijd rechthoekige stukken hout die je aan de muur bevestigt. Je hebt namelijk ook unieke planken, die je hoogstwaarschijnlijk nooit eerder bent tegengekomen. We nemen deze bewust mee als een van de muurdecoratie ideeën. 

Heb jij nog meer leuke ideeën voor gave muurdecoratie? Laat het ons vooral weten, zodat we elkaar kunnen inspireren voor de meest gave ideetjes en toepassingen.