Zo creëer je opbergruimte in een klein appartement

| Door Rob

opbergruimte in een klein appartement

Extra opbergruimte in een klein appartement? Met deze handige tips lukt het!

Woon jij in een klein appartement of huis? Dan heb je waarschijnlijk te kampen met weinig opbergruimte of  misschien wel helemaal geen berging. Geen probleem, want ook in een klein appartement zijn er talloze mogelijkheden om te zorgen voor extra berging. Denk aan handige artikelen waarmee je een win-win situatie creëert. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dekenkist gebruiken als tafel of een schoenenbank als bijzettafeltje? Met onze tips creëer je straks zelf extra opbergruimte in een klein appartement. 

Wie in de stad wilt wonen, heeft vaak te maken met hoge maandelijkse lasten tegen een klein woonoppervlakte. Op zich niet erg, want het gaat natuurlijk om de omgeving, toch? Waar je wel op een gegeven moment tegen aan zult lopen, is het feit dat je weinig plaatst hebt voor extra spulletjes. Denk aan gereedschap, dekens, oude fotoalbums en spullen die je alleen met de vakantie nodig hebt. In veel gevallen kun je het in het begin nog kwijt in een hoekje van de kamer, maar na enige tijd begint het zich op te hopen en zul je toch op zoek moeten naar extra berging. Hoewel er zat bedrijven zijn die speciale 'huurboxen' aanbieden, waarbij je spullen extern kunt stallen, is het natuurlijk veel fijner om alles onder jouw dak te hebben. Wij hebben een aantal handige tips op een rij gezet waarmee je op slimme wijze opbergruimte in een klein appartement realiseert. Bekijk onderstaande producten en geniet binnenkort al van veel extra bergingsmogelijkheden!

kisten voor extra opbergruimte

Een kist voor dekens en kussens

Heb jij veel dekens en kussens op de bank liggen of wil je soms 's avonds wat warmer zitten? Dan is het handig om eens te kijken naar speciale dekenkisten. Deze kisten staan niet alleen erg leuk en sfeervol bij de zithoek, maar zorgen ook voor berging van overige kussens en plaidjes. 

Schoenenbanken en schoenenkisten

Als er iets is wat veel ruimte in beslag neemt, zijn het wel stapels schoenen in de hal of gang. Het is slim om daarom eens te kijken naar schoenenkasten. Hiermee kun je eenvoudig alle schoenen opbergen, zodat ze uit het zicht verdwijnen en jij weer normaal over de gang kunt lopen. Daarnaast heb je ook gelijk een leuk bijzettafeltje of bank in de hal staan, zodat je die ook niet meer hoeft aan te schaffen!

Speciale kisttafels voor een echte win-win situatie

Er zijn ook speciale kisttafels. Hiermee haal je niet alleen een leuke salontafel in huis voor bij de bank en stoelen, maar heb je daarnaast ook een extra opbergruimte. Denk aan extra woondecoratie, gidsen en magazines en bijvoorbeeld afstandsbedieningen of controllers van een gameconsole. Bekijk dit overzicht met kisttafels en vind een kist als tafel die past bij jouw interieur voor opbergruimte.

Slimme opbergkasten voor extra opbergruimte

Wil jij veel opbergruimte krijgen in jouw kleine appartement? Dan is het raadzaam om deze opbergkasten eens te bekijken. Deze slimme kasten zijn speciaal ontworpen om zoveel mogelijk handvatten te bieden voor extra berging. Met een slimme indeling zul je hier heel veel in kwijt kunnen.

Wandklapbedden voor in de slaapkamer

Niet alleen extra bergingsmogelijkheden willen we. Ook extra ruimte voor bijvoorbeeld in de slaapkamer zou handig zijn. Helemaal als je net een opbergkast hebt gekocht en hiermee weer iets inlevert van de vrije oppervlakte. Een wandklapbed is dan erg zinvol. Deze kun je na het slapen omhoog klappen, waardoor je bijvoorbeeld gelijk een bureau hebt om aan te werken. Een praktische oplossing! Bekijk hier een overzicht met diverse wandklapbedden.

Opbergbanken: zitten op extra opbergruimte!

Misschien wel de meest waardevolle tip in het rijtje voor extra opbergruimte in een klein appartement: opbergbanken. Deze handige banken kun je gewoon kopen voor in de woonkamer. Door de bovenkant open te klappen heb je enorm veel ruimte voor extra spulletjes die jij graag wilt opbergen. Bekijk hier prachtige opbergbanken op een rij en check welke mooi zal staan in jouw appartement.

Met bovenstaande tips moet extra opbergruimte voor in jouw appartement of huis wel lukken. Heb jij extra vragen of wil je advies voor nog meer ruimte? Neem dan eenvoudig contact op met onze woonexperts via de live stijladvies chat!

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl