Leuk: Planten aan plafond hangen!

| Door Bram

planten aan plafond hangen

Een leuk idee voor in de woonkamer: planten aan het plafond!

Heb jij ook het gevoel dat er nog wat groen mist in jouw woonkamer, maar wil je niet gelijk kiezen voor zo'n standaard palmplant in de hoek van de kamer? Ga dan eens op zoek naar leuke hangplanten, die je op veel verschillende manieren aan het plafond kunt hangen! In dit blogbericht laten we je meer te weten komen over planten aan plafonds. Hoewel je er wel van moet houden, zijn we het er waarschijnlijk over eens dat het zorgt voor een wilderige, maar o-zo leuke sfeer in elke woonkamer. Plafond aan plafond hangen is zo gek nog niet!

Bekijk alle bloempotten

Als we het hebben over woondecoratie, komt negen van de tien keer een kamerplant voorbij. Groen is in veel gevallen onmisbaar in de woonkamer. Of je nu een industriële of minimalistische inrichting hebt. Wat wij steeds vaker zien, is dat mensen slim en origineel omgaan met het ophangen van planten. Niet op de vensterbank, nee planten aan plafond! Op veel simpele manieren kun je planten namelijk aan het plafond hangen. Kijk maar eens naar bovenstaande afbeelding, waar planten gecombineerd met gloeilampen zorgen voor een uniek en sfeervol plaatje!

Een greep uit bloempotten waar je uit kunt kiezen

Of koop prachtige plafondplanten kant en klaar!

Nog geen plantjes om in de hangende bloempotjes te zetten? Dan kun je ook prima kiezen voor een kant en klare oplossing. Wij hebben de mooiste soorten voor je op een rij gezet!

Do it yourself: zo hang je planten slim op aan het plafond

Het liefst willen we niet teveel in huis te halen. Sterker nog, we willen het realiseren met de spullen die we al hebben en waar we toch niets mee doen. ZO kun je op zoek gaan in de schuur naar oude bloembakken. Ga vooral op zoek naar de bloembakken die een bevestiging of een dikke rand aan de bovenkant hebben én die voorzien zijn van een watergat aan de onderkant. Nu kom je er eindelijk achter waarom de plantenbakken deze gaten hebben. Wanneer het een groot gat betreft, kun je namelijk een slanke plant hier doorheen reigen, waardoor hij eigenlijk op z'n kop in de bak komt te staan (lees: hangen). Net zoals de foto hierboven.

Nu is het leuk om op zoek te gaan naar een groot stuk touw. Knip twee lange stukken af en bind een stuk touw om de dikke rand van de bloempot heen. Het andere stuk touw bevestig je aan de zijkanten van het reeds omgebonden touw. Op die manier creëer je een grote lus, waarmee je de planten aan het plafond kunt hangen! Zoals je leest is het heel simpel om zelf al aan de slag te gaan!

Trend: planten verticaal boven elkaar

Wat we naast het ophangen van planten ook de laatste tijd vaker zien, zijn verticale plantenrekken. De planten staan als het ware in bakken in een rek, boven elkaar. Zie onderstaand voorbeeld, waarbij er hier wel sprake is van een verticale plantenbak in de tuin.

planten verticaal hangen

Je zou dit prima toe kunnen passen in de keuken, met een kleinere variant als rek. Denk aan het neerzetten van al je kruiden en keukenplantjes. 

Naast planten aan plafond kun je ten slotte nog denken aan wandplankjes waar nog relatief weinig woondecoratie op staat. Slim om deze ook te voorzien van kleine kaktusjes of andere planten! Planten aan plafond zijn toch het leukste he?

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl