Retro inrichting woonkamer: Wauw!

| Door Rob

retro inrichting woonkamer

Een woonkamer met een retro inrichting is onwijs mooi

Ken jij het nog herinneren? Die paar woonartikelen bij je opa of oma thuis waar je helemaal weg van was. En weetje, tegenwoordig is het helemaal niet erg om zelf ook zo iets in huis neer te zetten. Lekker vintage en retro, niets mooier dan dat. Het is de laatste tijd zelfs een trend in veel woonkamers. Met veel retro artikelen wordt een kamer op die manier ingericht. Niet de hele woonkamer hoeft op die manier gestijld te worden, maar denk bijvoorbeeld aan een gaaf vintage vloerkleed of een oude fauteuil met een verhaal. Lees hieronder meer over woonkamers met een retro inrichting.

Ontdek direct alle vintage woonartikelen

Hoe zorg je voor een retro inrichting?

Een retro inrichting in de woonkamer, waar moet je eigenljik op letten? Het is de kunst om te zorgen voo renkele woonartikelen die er toe doen en lekker opvallen. Ga echter niet op zoek van vloer tot plafond-artikelen, maar houdt het beperkt. Het is namelijk leuk om wat elementen in huis te halen, maar een opa en oma woonkamer willen we natuurlijk voorkomen. Hieronder beschrijven we kort enkele artikelen waar jij al mee zorgt dat jouw woonkamer een retro look krijgt.

Gave vintage vloerkleden voor echte retro look

Een kleed op de vloer, die eruit ziet alsof er op geleefd is. Je moet er van houden. Wij vinden ze in veel gevallen prachtig en in dit overzicht met vintage vloerkleden vind je ze in verschillende kleuren en maten.

Een prachtige leren fauteuil met oude look

En wat dacht je van die oude stoel van je opa of oma. Niets mis mee! Haal ook zo'n lekkere fauteuil en maak deze het middelpunt van de woonkamer. Het is de kunst om een fauteuil te vinden met een oude look. In veel gevallen is een fauteuil met voetenbank en in het lichtbruin zoals in bovenstaande foto al genoeg om bij te dragen aan de retro inrichting in de woonkamer.

Kunst: een antiek schilderij doet wonderen

Een mooi ouderwets schilderij. De lijst hoeft niet perse een oude te zijn, hoewel het voor een retro inrichting wel leuk is om te kiezen voor een schilderij wat zou in het Rijksmuseum zou kunnen hangen. Voorkom abstracte plaatjes of schilderijen met opdrukken, maar ga eerder voor een 'De Nachtwacht' look schilderij. In dit overzicht met schilderijen kun je eens even lekker rondneuzen en op zoek gaan naar dat ene retro-look schilderij.

In een woonkamer met retro inrichting weinig leegte en witte kleuren

De een houdt er van, de ander wat minder: opgeruimd en alles aan kant en het liefst zoveel mogelijk artikelen, muren en meubels in het wit. Steriel. Niet de voornaamste keuze als je gaat voor een retro of vintage inrichting. Je moet dan juist gaan voor een wat gelere/bruinere kleur, wat zorgt voor een authentiek gevoel en een prachtig plaatje voor zo'n soort inrichting. 

Daarnaast gaat een retro inrichting in sommige gevallen goed samen met een industriële inrichting. Maak gebruik van natuurlijke producten, zoals natuurhouten tafelbladen op de eetkamertafel en prachtige rekjes en mandjes van draadstaal!

Via Woonartikel.nl kun je op zoek gaan naar duizenden woonartikelen die jij perfect kunt gebruiken om een vintage of retro inrichting te bewerkstelligen. Ga lekker op zoek en filter op kleur, materiaal en prijs om het juiste artikel binnen enkele klikken voor ogen te krijgen!