Schattige cactus vaasjes voor in de woonkamer

| Door Tess

vaasjes voor een cactus

Als ze ergens tegenkom, kan ik ze bijna nooit laten staan: cactusjes! Deze mooie plantjes zijn ideaal voor in de woonkamer! Cactussen hoef je bijna nooit water te geven, waardoor je er heel erg lang van kunt genieten én ze brengen natuurlijk ook weer lekker wat groen in huis. Maar net als bij elk ander plantje, is het vaak wel de pot die de kamerplant af maakt. Of het nu gaat om een palmplant op kniehoogte of een mini cactus in de vensterbank.

Tip: ga op zoek naar vaasjes in de vorm van een cactus!

Vazen zijn er in enorm veel soorten en maten. Laten we niet in de war raken met de welbekende oranje bloempotten; we gaan nu echt in op de vaasjes die je in de huiskamer kunt zetten. Net als de vazen in de foto hierboven. 

Er zijn cactus vaasjes die daadwerkelijk de vorm aannemen van een cactus. Een extra leuke toevoeging wanneer jij dit plantje bijvoorbeeld in de vensterbank of op een sideboard wilt zetten. Ik heb er een paar voor je opgezocht in onze zoekmachine.

Waar kan ik een cactus mooi nerzetten?

Een bijkomend voordeel van de cactusplant, is dat deze ook relatief weinig zonlicht nodig heeft. Daarom zou je de plant op heel veel plekken in huis kunnen zetten. Toch raad ik je niet aan om ze op je nachtkastje naast je wekker te zetten, hoewel je waarschijnlijk met één keer snoozen wel je direct wakker bent...

Nee, er zijn een aantal andere leuke plekken waar de cactusjes beter thuishoren.

Zet de cactusjes in de vensterbank bij de keuken

Een erg leuk effect krijg je wanneer je de cactusjes op een rijtje in de keuken zet. Plaats ze vooral voor het raam als je deze hebt voor een natuurlijke look!

cactus in keuken zetten

Op een bijzettafeltje staan ze ook niet verkeerd!

En wat dacht je van een mooie plekje op een bijzettafeltje? Dit kan een enorm leuk sfeertje geven, helemaal als je er ook wat andere kleine plantjes erbij plaatst.

cactus op een bijzettafeltje

De vaasjes op een rij op een decoratief laddertje

Ah, dit is misschien wel het allerleukste! Plaats een of meerdere vaasjes op een decoratie laddertje. Deze ladders tegen de muur zijn sowieso al een aangename toevoeging in de woonkamer, maar met kleine cactusjes maak je het helemaal mooi. Deze combinatie gaat hand in hand!

kleine cactusjes op een decoratie laddertje

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl