Tip: siertakken voor in een vaas staan prachtig

| Door Rob

siertakken voor in een vaas

Siertakken voor in een vaas staan langer dan bloemen 

Bloemen zijn leuk om te krijgen en te geven, maar helaas zullen ze het in veel gevallen niet langer volhouden dan een week. Al snel kun je blaadjes rapen of gaan ze stinken. Leuk voor tijdelijk, minder leuk op lang termijn. Wil je toch wat groen en natuur in jouw woonkamer brengen, dan kun je eens kijken naar siertakken. De takken zijn in veel gevallen niet voorzien van loshangende blaadjes en zorgen voor een prachtig plaatje. Er zijn veel verschillende soorten takken die je als decoratie kunt neerzetten in een vaas. In dit blogbericht geven we je wat inspiratie voor siertakken voor in een vaas.

Bloemen staan erom bekend: ze zorgen voor een kleurrijk plaatje in de woonkamer en staan erg sfeervol en gezellig. Hoe goed je ze ook verzorgd, er gaat een tijd komen dat ze gaan stinken of dat ze hun bladeren gaan verliezen. De bloemen doe je weg en vervolgens sta jij met een lege vaas in je handen. Wil jij langer genieten van een bosje bloemen, dan is het slim om eens te kijken naar siertakken. Deze takken gaan veel langer mee, maar staan nét zo leuk in een vaas als een boeket. Je hebt siertakken van plastic, waar onze voorkeur niet naar uit gaat, en siertakken uit de natuur. 

Siertakken: een goed alternatief voor een bos bloemen

Bloemen kunnen stinken, zijn vaak ongelooflijk duur én je kunt elke dag aan de slag met een stoffer en blik. Daarnaast dien je ze ook nog eens goed te verzorgen. Bij siertakken is dit niet het geval. Je koopt makkelijk een setje takken op de markt of in een woonwinkel en je zet ze neer in een vaas met een laagje water. In veel gevallen is water nog geen eens nodig: takken zijn levenloos, of toch niet?

In sommige gevallen groeien de takken nog vrolijk door

Nee, takken hoeven niet dood te zijn. Met een laagje wat er genoeg licht kunnen siertakken zelfs gaan bloeien! Zie de foto hieronder, van een tak die opeens blaadjes en bloemetjes heeft gekregen. Zorgt voor nog meer sfeer en een nog leuker plaatje!

soms blaadjes aan siertakken

Geef siertakken cadeau: langer plezier én een unieke gift met een vaas

Eerder schreven we al een leuke blog over leuke cadeaus voor een housewarming. Het is namelijk ook leuk om siertakken voor in een vaas te geven bij een feestje of een verjaardag. Het wordt helemaal leuk als je er ook nog een leuke vaas bij koopt. We raden je aan om bij hoge takken te kiezen voor een wat langere vaas: hierdoor blijven de siertakken netjes bij elkaar in de vaas staan. Zijn de takken als decoratie wat voller? Dan kan het juist wel leuk zijn om een wat lagere vaas erbij te doen.