Trend: Lampen met houten poot

| Door Rob

lampen met houten poot

Steeds vaker zien we natuurlijke elementen terugkomen in veel verschillende meubels. Zo zijn er onwijs veel krukjes beschikbaar met mooie houten poten. En wat dacht je van prachtige tafels met natuurhouten bladen? Wat momenteel helemaal een trend is: lampen met houten poot. Deze lampen zijn verkrijgbaar in tafellamp modellen, maar ook als vloerlampen. Vaak lijken de vloerlampen met houten poot (vaak een driepoot) op oude filmlampen. Een mooie effect bij menig interieur. Lees hieronder meer over lampen met houten poten.

Bekijk alle lampen

Lampen zijn er in veel soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan plafondlampen, wandlampen, olielampen... en zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan. Daarbij komt ook nog eens dat de lampen vaak verkrijgbaar zijn in talloze kleuren, maten en materialen. Hoewel een lamp als voornaamste doel 'licht geven' heeft, is een lamp ook een prima decoratiestuk. Een decoratiestuk wat ook voor enorm veel sfeer kan zorgen in jouw woon- of slaapkamer. Het wordt pas een échte eye-catcher als deze voorzien zijn van houten poten. Een ware trend, als we een blik wagen in een aantal prachtige woonkamers.

In tegenstelling tot dierenvachtjes, zijn de houten poten vaak wel van écht hout. Hout kun je niet snel namaken, je ziet namelijk gelijk of er sprake is van kunststof. Lampen met houten poten zijn dus gemaakt van écht hout. Vaak loopt de bedrading door de houtenpoot of voet, door een uitholling. De lampenkap is in veel gevallen verwisselbaar. Echter zijn er wel veel verschillende soorten lampen met zo'n houten poot van elkaar te onderscheiden.

Verschillende soorten lampen die voorzien zijn van een poot van hout

Zoals we al eerder aangaven zijn er heel veel verschillende soorten lampen. Ook lampen met houten poten. Hieronder hebben we veel voorkomende lampen op een rij gezet die hieronder vallen:

  • Vloerlampen, vaak voorzien van een driepoot van hout
  • Tafellampen, klein van vorm maar een prachtige toevoeging
  • Bureaulampen, vaak in vorm van een schakel poot met ijzeren lampenkap
  • Filmset lampen, ook voorzien van ijzeren lampenkap en een driepoot

Bij veel interieuren en woonstijlen zijn deze lampen meer dan welkom. Er zijn namelijk heel strakke modellen, maar ook modellen waarbij het net lijkt of het stuk hout net uit het bos komt.