Trendy kantoorinrichting checklist ✓

| Door Rob

trendy kantoorinrichting checklist

Betreed je een nieuw kantoor of werkruimte? Of is je huidige werkplek of kantoorruimte toe aan vernieuwing? Wat de reden ook is, het is belangrijk om een mooie werkplek te creëeren, waar je je helemaal thuisvoelt. Op het gebied van inrichting zijn er bij kantoren altijd trends te herkennen. We hebben speciaal daarvoor een checklist gemaakt met de laatste trends voor op kantoor. Dus ben jij op zoek naar wat inspiratie voor een trendy kantoorinrichting? Begin dan hieronder met afstrepen!

#01 Zorg voor rustige kleuren

rustige kleuren bij inrichting op kantoor

#02 Groen, groen, hartstikke groen...

groen op kantoor is trendy

Planten, planten en nog eens planten! Zorg voor genoeg plantjes op bureaus, vergadertafels en archiefkasten. Dit veranderd een werkfabriek in een meer ontspannen ruimte en stiekem geeft het ook een gezonder gevoel. Tip: ga voor kamerplanten die weinig onderhoud nodig hebben. Denk hierbij aan kleine cactusjes of mooie planten in afgesloten pot.

#03 Natuurlijke materialen

natuurlijke materialen op kantoor

Zoveel mogelijke natuurlijke materialen passen goed thuis bij een trendy kantoorinrichting. Hoewel sommige ervoor kiezen om pallets om te toveren tot werkstation, ben ik van mening dat het natuurlijk wel ergnomisch moet blijven. Een bureau moet een bureau zijn! Ga voor natuurlijk hout en het wordt extra mooi als het een onbewerkte look heeft. Ditzelfde geldt voor vloeren, wanddecoraties en overige kantoormeubels bij de inrichting.

#04 Woonkamer-achtig hoekje

woonkamerachtig hoekje op kantoor

Soms eventjes terugtrekken uit de work-flow of klanten ontvangen? Dan wil je dit in een relaxte omgeving kunnen doen. En hoe kan dat nou beter op een plek wat niet werk-gerelateerd is en dus ook niet aanvoelt als een bureau of werkplek? Door een hoekje in te richten alsof het een woonkamer zou zijn. Op die manier kun je je helemaal afzonderen en wordt je ook niet onbewust naar het huidige werk getrokken. Leuk, slim en zéér trendy!

#05 Geen snoeren en draden bij werkruimtes

geen draden op het bureau

Houd de werkruimtes clean, schoon en opgeruimd. Zorg ervoor dat draden netjes zijn weggewerkt. Op die manier heb je enorm veel workspace en kom je opgeruimd op je werk (en sluit je opgeruimd de dag af). Gelukkig zijn de gadgets dezer dagen bijna niet meer voorzien van allerlei elektrische aansluitingen op het lichtnet én wordt er steeds vaker gewerkt via een laptop.

#06 Transparantie, niet alleen voor bedrijfsinformatie

transparante kantoorinrichting

Niet alleen hoef je transparant naar de buiten te wereld te zijn met wat je doet; ook op de werkvloer heerst transparantie in trendy kantoren. Weg met de tussenschotjes, veel ramen en het liefst een grote ruimte in plaats van aparte kamertjes. Kantoorruimtes van bijvoorbeeld Google en actuele start-ups zijn op deze manier ingericht!

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl