Urban Jungle woonkamer? Dit moet je hebben!

| Door Rob

urban jungle woonkamer

Leuke artikelen voor een Urban Jungle woonkamer

Al sinds 2015 is het een trend waar we vaak over horen: "Urban Jungle". Met name in de woonkamer is het een stijl die erg gaaf is om te zien. Maar wat maakt een woonkamer nou een Urban Jungle? En wat voor woonartikelen horen hier dan precies bij? Deze vragen komen allemaal aan bod. In deze blog behandelen onze woonexperts verschillende artikelen die thuishoren bij een Urban Jungle woonkamer. Je kunt de artikelen direct vinden via ons platform! Ga hieronder snel inspiratie op doen en zorg ervoor dat jij straks een gave Urban Jungle look creëerd in jouw eigen woonkamer!

Onze zoektocht begon al twee jaar geleden toen we deze term hoorden. Hoewel we al een idee hadden, konden we nog niet specifiek een draai geven aan deze term. De zoektocht maakte het al snel duidelijk toen we op verschillende woonblogs en websites terecht kwamen. Urban Jungle is een woontrend die al zo'n twee jaar enorm populair is en die te kenmerken is aan veel groene planten, meubels van licht gekleurd hout en het liefst mint groene en witte kleuren. Het zorgt voor een enorm gaaf plaatje, wat nog steeds erg populair is in 2017. We hebben hieronder een aantal eigenschappen van een urban jungle woonkamer opgesomd. Want wat voor soort artikelen passen eigenlijk goed bij deze interieurstijl?

Welke woonartikelen zie je terug bij een woonkamer in de Urban Jungle stijl?

Eigenlijk gaat het niet zozeer om de artikelen zelf. Je ziet namelijk nog steeds tafels, bijzettafels, high- of lowboards en een prachtige vloer in dit soort woonkamers liggen. Het gaat meer om hoe deze producten en meubels eruit zien en waar zij van gemaakt zijn. Veel woonwinkels hebben namelijk een assortiment wat goed thuispast in zo'n woonkamer.

Sierkussens met groene planten erop

Bij een urban jungle kamer horen sierkussens met groene plantjes, varens of kaktussen erop. Deze kun je in veel woonwinkels vinden, bijvoorbeeld deze Dutch Decor kussen bij Eyoba voor € 20,-.

dutch decor kussen bij eyoba

Veel groene kamerplanten op planken en op de vloer

Planten, planten en nog eens planten. Hoe meer hoe beter! Ga voor hoge kamerplanten voor opd e grond, tot kleinere planten voor in de kast of op de muurplank. Een ding is belangrijk: als ze maar veel bladeren hebben en goed groen zijn. Hoewel de meeste woonwinkels zich puur richten op meubels en woonartikelen. Zijn er gelukkig ook nog een paar die wél kamerplanten verkopen. Onderstaande kamerplant vind je bij de Bijenkorf voor € 44,95.

green life style urban plant

Rieten- of rotanstoelen

Deze mogen ook niet ontbreken in de woonkamer met deze inrichtingsstijl: rieten- of rotan stoelen. Deze maken het plaatje af. Deze stoelen staan bekend om hun duurzaamheid. Rotan is net wat sterker dan riet, maar het effect is hetzelfde. Onderstaande rotan stoel vind je bij OTTO voor € 219,99 en is een prachtige toevoeging in het interieur met Urban Jungle elementen.

rotan stoelen bij otto

Lowboards van licht hout als steigerhout of bamboo-look

Het is leuk om een lowboard te kiezen met bamboe looks. Vooral met kleine losse plankjes die je nog van elkaar af kunt zien maakt je woonkamer af. Zorg voor een lowboard met plankjes waar je naar kunt kijken. Hier kun jij namelijk straks kleine kaktussen opzetten. Een goed voorbeeld is onderstaande lowboard. Deze is te koop bij OTTO voor € 229,99.

lowboard otto voor urban woonkamer

 

Woonaccessoires als mandjes van draadstaal

En natuurlijk mogen deze niet ontbreken in een Urban Jungle woonkamer: mandjes van draadstaal. Eerder schreven we al een bericht over deze maandjes van draadstaal. Tegenwoordig vind je bijna bij elke woonwinkel deze mandjes, maar onderstaande springt er echt uit. Verkrijgbaar bij Woonexpress voor € 14,95.

mand proper bij otto