Verschil tussen een boxspring en een gewoon bed

| Door Rob

verschil tussen een boxspring en een gewoon bed

Waar moet ik voor kiezen? Een normaal of gewoon bed, of een lekkere boxspring?

We hoeven je niet uit te leggen wat het verschil is tussen een slaapbank voor in de kinderkamer en een comfortabel bed. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen verschillende soorten bedden. Steeds vaker wijst de vinger in webshops naar prachtige boxsprings. Maar wat zijn nou de voordelen (naast dat ze er geweldig  uitzien in menig slaapkamer) van het kiezen van zo'n boxspring bed? Kortom, wat is eigenlijk het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed?

Matras en lattenbodem zijn bij een gewoon bed apart

Een 'gewoon bed' wordt in veel gevallen ook een ledikant genoemd. Eigenlijk moet je zo'n bed zien als een simpel frame. Het ligcomfort van deze bedden wordt bepaald door de matrassen en de lattenbodems die jij aanschaft. Bij een boxspring is er echter geen sprake van een apart matras en zo'n bodem met latten. Nee, bij een boxspring is dit een totaalpakket. 

Makkelijker instappen bij boxspring bedden dan bij gewone varianten

Boxspring bedden zijn in veel gevallen een stukhoger dan bedden zoals jij en ik hem kennen. Een boxspring bed heeft daarnaast geen harde bedrand. Dit zorgt gelijk voor twee mooie voordelen: de instap bij een boxspring bed is een stuk lekkerder dan een gewoon bed. Daarnaast is het eruit stappen (ligt er wel hoe goed het feestje de avond ervoor was) ook een stuk comfortabeler. 

Van  'even het matras vervangen' is bij boxsprings geen sprake

Bij gewone bedden komt het vaak voor dat je na een aantal jaren het matras wilt vervangen. Of je nu een pocketvering matras hebt of een eentje van koudschuim, een matras gaat niet oneindig mee. Helaas. Bij gewone beddden kun je dan heel simpel op zoek gaan naar een nieuw matras, waar jij weer heerlijk kunt genieten van een comfortabele nachtrust. Bij een boxspring bed is het vervangen van het matras een complexer verhaal.

Zoals je ziet hebben we de voor- en nadelen van beide bedden kort behandeld. Het is maar net wat voor jou het meeste voordeel oplevert. Naar welk type bed je ook op zoek bent, je vindt en ontdekt ze eenvoudig uit meerdere beddenwinkels op Woonartikel.nl. Bekijk hier een uitgebreid overzicht met de allermooiste boxsprings! Wil je nog extra informatie, advies of heb je vragen? Neem dan eenvoudig contact met ons op via de chatfunctie rechtsonderin het scherm!