Voordelen van een vrijstaand bad

| Door Rob

Voordelen van een vrijstaand bad

Waarom zou je kiezen voor een vrijstaand bad? Hier de voordelen op een rij!

Je hebt twee typen mensen. De een gaat het liefst lekker urenlang in een bad liggen, terwijl een ander zich liever 'even snel' afspoelt onder de douche. Net als bij elk ander woonartikel geldt bij Woonartikel.nl de gouden regel "Voor ieder wat wils". Naast prachtige douchecabines zijn er natuurlijk de welbekende badkuipen en baden. Zo zijn er speciale baden voor in hoek, en baden om in te zitten in plaats van te liggen. In dit blogbericht nemen we vrijstaande baden even onder de loep. Naast het feit dat ze prachtig uit zien, zijn er namelijk nog een aantal voordelen van een vrijstaand bad. 

Vrijstaande baden zijn een slimmere keuze als je badkamer al betegeld is

De kans is aanwezig dat jouw badkamer al voorzien is van badkamertegels en een prachtige vloer, met misschien wel hele lekker vloerverwarming.  Het kan dan een hele lastige keuze worden als je toch wilt switchen van een douche naar een bad. Want wie heeft het er voor over om de complete betegeling te gaan veranderen? Een vrijstaand bad vergt weinig verandering in het tegelwerk. 

Ze zien er werkelijk prachtig uit in elke badkamer

We kunnen er niet omheen. Vrijstaande baden zijn een ware eye-catcher in elke badkamer. Deze baden die vrijstaan, zijn steeds vaker terug te vinden in nieuw ingerichte badkamers. En dat is helemaal niet zo gek als je ziet hoeveel sfeer het met zich meebrengt. 

Makkelijk in onderhoud en schoonmaak

Met name hoekbaden hebben muurtjes en vlakke oppervlakten. Dit kan ervoor zorgen dat opspattend water blijft liggen na een douchebeurt. Onvermijdelijk is dan kalkaanslag en andere zaken als gevolg van water. Met een vrijstaand bad is het onderhoud en de schoonmaak echter een stuk simpelere. Je kunt makkelijk om het bad je best doen om het weer droog te maken waar nodig en klaar is Kees!

Vaak een goedkopere oplossing dan een ingebouwd bad

Naast het grote voordeel dat een losstaand of vrijstaand bad vaak makkelijker te plaatsen is dan een compleet inbouwbad, is het ook in veel gevallen een goedkopere oplossing. In dit overzicht vind je enorm veel badkuipen die jij in mum van tijd in de badkamer hebt staan, zonder dat je hiervoor heel veel hoeft neer te leggen!

En? Wat vind jij van de voordelen van een vrijstaand bad? Ga zelf een kijkje nemen in het overzicht met vrijstaande baden en filter op basis van jouw wensen. Maximale prijs ingedachten? Geen probleem: schuif naar een maximale prijs en ontdek alleen baden die onder deze prijs aangeboden worden. 

Check hieronder diverse vrijstaande baden

Bekijk alle vrijstaande baden