Voordelen van planten op kantoor!

| Door Rob

voordelen van planten op kantoor

Ze kunnen eigenlijk niet ontbreken in een werkruimte: mooie groene planten. Vaak wordt er gekozen voor verschillende soorten planten, kleinere of juist hele grote planten. In dit blogbericht nemen we de planten voor op kantoor onder de loep. Want waarom zou je eigenlijk kiezen voor kantoorplanten? En wat zijn eigenlijk goede planten om in de werkruimte neer te zetten? Kortom, lees snel verder en kom onder andere achter verschillende voordelen van planten op kantoor!

Als je je kantoor helemaal hebt ingericht, zal je snel merken dat je wat kleur mist. Hoewel het slim is om de kleuren rustig te houden in een ruimte waar je graag even wilt concentreren, kan ietwat kleur hier en daar niet ontbreken. Want dan een hele geschikte keuze zou zijn, zijn kantoorplanten. Ga eens op zoek naar leuke planten en bedenk hoe deze planten in jouw kantoorruimte zouden staan. Wees niet bang dat je constant afgeleid wordt: je kunt de plant juist in een hoek zetten waar je niet altijd in werkt.

Wat maakt een plant nou een kantoorplant?

Eigenlijk zou je elke plant voor binnen prima in een kantoorruimte kunnen zetten. Maar toch raden we je aan om een aantal zaken te bedenken als je zomaar een plant in kantoor zet:

  • Hou er rekening mee dat sommige planten dagelijks water nodig hebben, ook in het weekend!
  • Sommige planten gaan na enige tijd aardig bladeren: wil je hier constant rekening mee houden?
  • Planten kunnen een geur afgeven, dit kan van invloed zijn op de focus van je werk!

Ga dus voor een binnenplant die weinig onderhoud nodig heeft. Je wilt je immers kunnen concentreren op je werk en niet op de plant!

Verschillende voordelen van planten op kantoor op een rij

Wanneer jij mooie witte bureaus in een kantoorruimte hebt staan, komen prachtige groene planten helemaal tot hun recht. Sterker nog, ze kunnen het sfeertje in de werkruimte zeer veraangenamen. Naast dit grote voordeel zijn er nog een aantal zaken die een plant met zich meebrengt:

  • Natuurlijke sfeer op jouw kantoor
  • Planten produceren zuurstof
  • Verzorg de plant met het team, goed voor teamgevoel
  • Goede uitstraling van kantoorruimte voor bezoek

Tijd om lekker op zoek te gaan naar een mooie kantoorplant! Bekijk hieronder nog een grappig fragment van een kantoorplant uit Toren C!