Waar moet je op letten bij een loungeset kopen?

| Door Rob

waar moet je op letten bij een loungeset kopen

Handige tips met waar je op moet letten als je een nieuwe loungeset gaat kopen

Wanneer het zonnetje dan eindelijk begint te schijnen in Nederland, wil je er gebruik van maken. Even met je snuit in de zon zitten en je vitamine D niveau upgraden! De keuze voor een loungeset is al snel gemaakt. Lekker een set met het liefst een bank en twee stoelen en een klein tafeltje. Maar kies je een set met of zonder kussens? En welk materiaal kun je het beste kiezen? Aardig wat vragen waar wij hieronder antwoord op proberen te geven. Want, waar moet je op letten bij een loungeset kopen?

Kies voor materiaal wat weersbestendig is

Een loungeset staat buiten, dag en nacht. Klapstoelen kun je eenvoudig inklappen en in de schuur of berging zetten. Bij een loungeset is het een ander verhaal. Deze is niet eventjes in te klappen. Het is daarom slim om een materiaal te kiezen wat goed weersbestendig is en wel tegen een stootje kan. Een materiaal als kunststof kan tegen een buitje, zal niet snel rotvorming hebben en mag best wel een beetje vies worden!

Kijk goed of de loungeset inclusief kussens is

Helaas komt het vaker voor dat er loungesets verkocht worden waar je zelf nog op zoek moet gaan naar passende kussens. Niet heel erg, maar als jij gaat shoppen en graag in een keer klaar wilt zijn, raden wij je aan om altijd goed te controleren of de kussens erbij geleverd worden. Mocht je ze toch apart erbij willen kopen, zoek dan specifiek naar kussens voor in de tuin.

Ga voor een donkere kleur van de set

Waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuwe loungeset, is uiteraard de kleur. Kijk eens naar de loungesets van vrienden en familie: ze zijn in veel gevallen donkerkleurig. Dit is ook aan te raden, zodat de loungeset niet snel verkleurd en bij een regenbuitje niet een modderachtig effect lijkt te hebben vanaf de onderkant. Daarnaast staat een donkergekleurde loungeset in elke tuin goed.

Bespaar niet op het aantal zitplekken

Het laatst wat je wilt is een loungeset kopen en er na het eerste tuinfeestje achterkomen dat je toch liever een grotere had gekocht. Geen man overboord, wij hebben ook een mooi overzicht met prachtige tuinstoelen. Toch willen wij je als tip meegeven om hier van te voren goed over na te denken, zodat het plaatje zo goed mogelijk klopt!

En, waar moet je op letten bij een loungeset kopen? Als het goed is weet jij nu de antwoorden en kun jij nu heel goed op zoek gaan naar een mooie set voor in jouw tuin. Op vakantie in de achtertuin, waar wacht je nog op? Bekijk hier een uitgebreid aanbod met heel veel verschillende loungesets!