Waar moet je op letten bij het kopen van een matras?

| Door Rob

hier moet je opletten bij het kopen van een matras

Punten waar je goed naar moet kijken bij de aanschaf van een matras

Wanneer je een nieuw matras wilt kopen dien je wel een goede keuze te maken. Je kunt nog zo'n mooi bed hebben: een goed matras bepaald hoe jij 's ochtends wakker wordt. Gezien het bed in de slaapkamer dé plek is om lekker tot rust te komen en je lichaam te laten te ontspannen, is het zaak om een matras te vinden die past bij jouw persoonlijke voorkeur. Niet alleen voor zijslijpers zijn er speciale kussens, ook voor verschillende lighoudingen zijn speciale matrassen. In deze blog vertellen we je meer over de punten waar je op moet letten bij het kopen van een matras!

Check verschillende soorten matrassen met diverse voordelen

Niet alleen op het gebied van afmeting en dikte zijn matrassen verschillend van elkaar. Er zijn heel veel verschillende soorten matrassen op het gebied van het materiaal en productieproces. Zo zijn er matrassen die gemaakt zijn van traagschuim, maar ook van latex. Elk soort matras heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het is slim om de verschillende voordelen te bekijken en bij jezelf na te gaan wat voor jou de beste keuze is.

Bekijk hieronder een overzicht met alle verschillende matrassen met bijhorende voor- en nadelen.

Matras soort

Voordelen

Nadelen

Pocketvering matrassenGoede ventilatieVrij prijzig
Binnenvering matrassenZeer veerkrachtigRelatief stug
Koudschuim matrassenOndersteunendVrij prijzig
Comfortschuim matrassenZeer comfortabelVrij prijzig
Latex matrassenZeer veerkrachtigSlechte ventilatie
Visco matrassenGoede ondersteuningVrij prijzig
Gel matrassenNeemt warmte opOmdraaien lastiger
Traagschuim matrassenZeer ondersteunendVrij prijzig

 

Proefliggen om te ervaren hoe het matras ligt voor je deze koopt

Vanaf de bank kun je prima een matras kopen, maar het is wel van groot belang dat je weet wat je aanschaft. Daarom is het bij matrassen slim om eerst te gaan 'proefliggen'. In menig beddenwinkel kun je op de matrassen gaan liggen en even voelen hoe het ligt. Ervaar hoe het matras ligt en probeer ook een paar keer te draaien. Op deze manier krijg je beter een idee welk matras jij prettig vindt liggen.

Online kopen is slimmer: vergelijk prijzen en let op gratis verzending

Als je eenmaal voor jezelf duidelijk hebt welk type matras voor jou een goede keuze is, is het tijd om er een te kopen. Het is slim om dit online te doen, je geniet namelijk van de volgende voordelen:

  • Je hoeft geen matras in de auto te vervoeren
    Hoewel een matras nooit in zijn uitegrolde vorm verkocht wordt en in veel gevallen best compact kan zijn, is het altijd een issue om deze in de auto te krijgen. Voorkom heen en weer rijden en bestel het matras gewoon vanaf de bank.
  • Vergelijk de matrassen op prijs voor je ze koopt
    In tegenstelling tot meubels is het type merk bij matrassen vaak een stuk belangrijker. En laat dat nou net handig zijn bij het vergelijken van de matrassen bij verschillende aanbieders. Bekijk exact hetzelfde matras bij verschillende slaapkamerwinkels en betaal niet meer dan nodig is. 
  • Vaak kun je gebruik maken van een gratis verzending
    Het eerder benoemde voordeel van het matras niet in de auto hoeven te proppen wordt helemaal een feest als de verzending ook nog eens gratis is. Goed nieuws, in veel gevallen wordt een matras gewoon gratis thuisbezorgd. Via onze zoekmachine ontdek je deze matrassen met een groene sticker in de rechter bovenhoek bij het product.

Matras geleverd: hier moet je ook nog even op letten

Als jij straks een matras hebt gekocht zijn er nog een aantal kleine puntjes waar je goed op moet letten.

Laat het matras een paar dagen liggen na aankoop

Vaak komt je matras in zeer compacte verpakking binnen. Dit is mogelijk gemaakt doordat alle lucht uit het matras geperst is en deze vacuüm verpakt is. Een matras heeft gemiddeld twee dagen nodig om gereed te zijn om op te slapen. Ga daarom nooit na aankoop gelijk slapen op je nieuwe matras.

Draai het matras om de twee maanden om voor optimaal gebruik

Een matras waar op geslapen wordt, vormt na enige tijd kuilvorming. Hier is vrij weinig aan te doen. Hoewel een matras meestal zo'n tien jaar lang meegaat, kun je die tijd toch nog een beetje verlengen door het matras om de twee maanden om te draaien. Op die manier gebruik je beide kanten van het matras evenredig en is de kans op vroegtijdige kuilvorming minimaal.

Bekijk het overzicht met honderden matrassen van diverse beddenwinkels

Onze woonexperts hebben een overzicht voor je gemaakt met alle soorten matrassen. Deze matrassen zijn beschikbaar bij verschillende woonwinkels, waardoor jij alles in een oogopslag ziet. Maak een keuze uit het soort matras en filter daarna op de prijs en/of het materiaal. Mocht je vragen hebben over een specifiek matras dan kun je altijd contact met ons opnemen, we helpen je graag op weg.

Bekijk alle verschillende matrassen

Een product van HOMEDUSTRY © Copyright 2018 -  Woonartikel.nl