Wereldbol voor sterke drank: stoer!

| Door Rob

wereldbol voor sterke drank

Berg sterke drank mooi op in een wereldbol

Ben jij liefhebber van sterke drank als whisky of rum? Dan wil je deze flessen natuurlijk altijd binnen handbereik houden. Het is zonde om ze weg te stoppen in een keukenkast. Eerder schreven we al over prachtige een prachtige whisky karaf set: drank mag gezien worden. Het kan zelfs een chique gevoel geven. Wat helemaal mooi is, is een wereldbol voor sterke drank. Je hebt ze vast wel eens gezien in een film. De wereldbol kun je open doen, waarna je een flesje sterke drank kunt uitzoeken. In dit blogbericht gaan we in op een wereldbol voor sterke drank. Lees je mee?

Waarom drank in een wereldbol?

Het is al van heel vroeger dat deze wereldbol te vinden was in kantoorruimtes of woonruimtes. Drank werd er netjes in bewaard, zodat het altijd binnen handbereik was, maar niet te opvallend. De wereldbollen zijn hoogstwaarschijnlijk voor het eerst geïntroduceerd in Italië. De meeste wereldbollen voor sterke drank worden hier nog steeds geproduceerd, wordt duidelijk als we ons verdiepen in de merken en makers van zo'n wereldbol. Vaak wordt er gekozen voor een wereldbol met een opdruk van de wereld rond de jaren 1600. Dit geeft de globe nog net eventjes wat meer authentieke elementen. In combinatie met prachtig donkerbruin hout, een plaatje om te zien!

Wat voor sterke drank wordt er vooral in bewaard?

Flessen wijn horen thuis in wijnrekjes. Die zul je hier niet snel in tegenkomen. In een wereldbol worden vooral de sterke dranken whiksy en rum neergezet. Dit is in combinatie met de globe een mooie aanvulling wanneer je hem opendoet. De mooie flessen met vaak lichtbruin tot donkerbruine inhoud zal mooi aansluiten. Ook is er in zo'n wereldbol vaak ruimte voor glazen om je drank in te schenken. 

Waar koop ik zo'n wereldbol om mijn sterke drank in te bewaren?

Er zijn veel verschillende webshops die deze prachtige 'globebars' verkopen. Zo verkopen OTTO en VidaXL prachtige varianten, die we je graag hieronder eventjes laten zien. Oja, hebben we al verteld dat het best wel meevalt qua prijs?

Verschillende soorten werelbollen: wat is jouw favoriet?

Net als bij elk ander meubelstuk zijn ze verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten. De volgende kenmerken verschillen bij diverse wereldbollen:

  • Van kleine tot hoge varianten
  • Onderstellen met en zonder wielen
  • Met en zonder ruimte voor glazen voor sterke drank
  • Onderstel met extra plankje of gewoon leeg

Het is slim om bij jezelf na te gaan wat voor jou het handigste is. We kunnen nu alleen nog maar zeggen; veel plezier met het zoeken naar de juist wereldbol. Oja, cheers!

De mooiste globebars op een rij!

Bekijk alle globebars