Leuke woonaccessoires: wereldbol voor de sier

| Door Rob

woonaccessoires wereldbol

Een wereldbol is leuk te gebruiken als woonaccessoires of decoratie

Hou jij net als ons lekker van reizen en op ontdekking gaan? Dan is het leuk om een hoekje in te richten in bijvoorbeeld de woonkamer, met al jouw verzamelingen van jouw reizen. Leuke hebbedingetjes, bijzondere souvenirs en natuurlijk prachtige foto's in mooie fotolijsten. Wat daarbij een leuke toevoeging is als woonaccessoires, is een wereldbol. Dit geeft dat hoekje nóg meer een reisgevoel en je kunt bij vragen gelijk laten zien waar dat was. Bekijk hieronder meer over dit type woonaccessoires: wereldbol als decoratie in de woonkamer.

Een wereldbol wordt ook wel een globe genoemd. We kennen hem natuurlijk van vroeger, waarbij de leraar of lerares hem op het bureau had staan. Met een simpele zwier draaide de wereldbol lekker rond en kon je eens bekijken hoever Brazilië lag of groot China wel niet was. Aan de opdruk is natuurlijk niets veranderd, wel zijn er veel verschillende soorten wereldbolletjes verkrijgbaar. Zo heb je die ene uit de klas, vaak met felle kleuren om diverse landen goed los van elkaar weer te geven, maar heb je ook gave vintage wereldbollen. Deze hebben vaak een wat donkere kleur en zijn voorzien van een houten standaard. Lees leuke tips over een wereldbol als woonaccessoires.

Tips voor woonaccessoires: wereldbol in je reishoek of op een muurplank

Hierboven benoemde we het al. Misschien is de beste plek voor zo'n gave wereldbol wel in de hoek of op de plank waar jij al je souvenirs tentoonstelt. Het geeft een mooie reis sfeer en zorgt voor een leuk plaatje. Hieronder hebben we een aantal plekken beschreven waar jij zo'n wereldbol prima kunt neerzetten als leuke woonaccessoires.

  • Op een muurplank met kleine andere accessoires
  • Boven op een grote kast: let op kleuraansluiting van standaard
  • Op een vintage kist staat een wereldbol ook erg leuk
  • Als extra accessoires bij je souvenirs en verzamlingen van reizen

Genoeg plek om z'n wereldbol een gave plek te geven in jouw woonkamer!

Naast leuke accessoires, leerzaam voor je kids!

Je zult ze niet tegen kunnen houden: kinderen gaan ermee aan de slag en proberen de meest gekke gebieden te ontdekken door de wereldbol rondjes te laten draaien. Heb jij een wat antiekere versie gekocht, zorg er dan voor dat je deze wat hoger neerzet, zodat het niet gezien en gebruikt wordt als speelgoed. Wil jij juist wel dat je kind hier mee gaat expirimenteren? Doe dan leuke spelletjes ermee en leer hem of haar waar grote landen liggen.

wereldbol ook leuk voor kids

Vind een prachtige wereldbol in diverse woonwinkels!

Je hoeft niet naar reiswinkels of markten om zo'n gave wereldbol als woonaccessoires aan te schaffen. Er zijn namelijk veel verschillende woonwinkels die prachtige globes verkopen in hun webshop. Ga op zoek via onze zoekmachine naar verschillende wereldbolletjes!