Style: zandloper van glas kopen als kookwekker

| Door Rob

zandloper van glas kopen

Koop een zandloper van glas als kookwekker!

Bij het koken van een eitje of het bakken van een goed stuk vlees, wil je natuurlijk wel bijhouden hoelnag het op het vuur staat. Hiervoor heb je vaak een timer of een kookwekker nodig. Hoewel er vaak naar de telefoon gegrepen wordt, blijft het onhandig. Nee, er moet een kookwekker in de keuken komen. In dit blogbericht gaan we in op een mooi alternatief voor een elektronische kookwekker. Want zeg nou zelf, als je een mooie natuurlijke keuken hebt, wil je het natuurlijk niet qua stijl naar beneden halen met een cheapy kookwekker. Daarom raden we je aan om een zandloper van glas te kopen. Deze zandlopers zijn een prachtige toevoeging en naast het aangeven van de tijd een lust voor het oog. Lees snel verder en ga vervolgens zelf een zandloper van glas kopen!

Bekijk zandlopers

Een zandloper is al heel vroeger ontstaan. Hij werd met name gebruik in de zeevaart, om de snelheid in knopen te meten. Ook was het een goede indicatie om in te schatten welk moment het van de dag was, om hem na dertig minuten weer om te draaien. Een zandloper bestaat uit twee glazen ruimtes, met heel licht zand. Vanwege de zwaartekracht gaat het zand van de ene ruimte naar de andere ruimte. Het is maar net hoe dun de aansluiting is van de twee ruimtes van glas en hoe dun het zand is: het is bepalend voor hoelang een zandloper erover doet om het zand naar de andere ruimte te doen vloeien. Vaak wordt dit duidelijk aangegeven bij het kopen van een zandloper. 

Is een zandloper altijd van glas?

Bij het ontstaan van dit meetinstrument was het altijd al van glas. Dit moest wel om te kunnen zien hoeveel zand er nog in de andere ruimte zat en of het zand al in zijn geheel verplaatst was. Wanneer het zand in de bovenste ruimte op is, kun je hem weer omdraaien. Tegenwoordig worden er ook veel zandlopers van kunststof verkocht. Hoewel glas natuurlijk snel kapot kan gaan, zijn er genoeg manieren om de zandloper te beschermen. Zo zijn er zandlopers met een houten omhulsel, zoals te zien is in onderstaande foto.

zandloper van glas met hout

Waarom een zandloper kopen in plaats van een kookwekker?

Allereerst: ze dienen allebei hetzelfde doel. En natuurlijk is een elektronische kookwekker een stuk gemakkelijker. Het geeft een seintje als de tijd verstreken is en je kunt hem in veel gevallen makkelijk opbergen of ophangen. Een zandloper van glas geeft niet zo'n seintje en deze is ook vaak minder compact dan een kookwekker. Vooralsnog gaat onze voorkeur uit naar een zandloper. Naast het feit dat hij je helpt met de tijd, is het ook een prachtig stuk decoratie voor bijvoorbeeld in de vensterbank van de keuken. 

Handig: er zijn ook zandlopers te koop met meerdere tijden

Een zandloper kan maar een tijd aangeven: de tijd dat het zand nodig heeft om van de ene naar de andere kant te komen. Hoe groter de zandloper en hoe dunner het tussenstuk van de ene ruimte van glas naar de ander, hoe langer deze erover doet. Het kan handig zijn om een zandloper van glas te kopen waarin meerdere zandlopers zitten. Ja, deze zijn er en het is handig voor verschillende tijden. Benieuwd hoe zo'n zandloper met meerdere eruit ziet? Zie een voorbeeld hieronder.

zandloper verschillende tijden

Dit kan erg handig zijn als jij meerdere pannetjes op het vuur hebt, of vaak verschillende tijden hanteert bij diverse maaltijden.

Zelf een zandloper van glas kopen: ga hier op zoek!

Wil jij nu zelf zo'n prachtig zandlopertje in huis halen? Ga dan op zoek via onze meubelzoekmachine, waar je niet alleen kunt scoren voor meubels. Je kunt aangeven naar wat voor soort materiaal je op zoek bent, of je een voorkeur hebt voor een specifieke kleur en wat je maximale prijs is. Vervolgens zie jij gelijk waar de zandlopers van je dromen te koop zijn!